partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

partnerweblogs

 • Succesvol en toekomstvast innoveren begint en eindigt met samenwerken

  door: Tjerk Venrooy

  Tjerk Venrooij

  In mijn blog van maart sprak ik al over de beweging die is ingezet: de Common Ground beweging. De Common Ground visie heeft in korte tijd veel draagvlak en naamsbekendheid gekregen bij o.a. gemeenten, andere overheidsorganisaties en marktpartijen.

 • De nieuwe manier van (samen)werken

  door: Tjerk Venrooy,

  Tjerk Venrooij

  Een optimale klantbeleving –en daarmee optimale dienstverlening- creëren: iets waar wij iedere dag opnieuw mee bezig zijn. Door onze ‘nieuwe manier van werken’ vanwege de crisis heeft dit echter een hele andere dimensie gekregen. Het vraagt om creativiteit, een andere manier van werken en communiceren met elkaar.

 • Ga voor blije medewerkers en blije inwoners

  door: Mat Keijers

  Mat Keijers PinkRoccade

  Dienstverleners huur je in omdat je inhoudelijke kennis en/of capaciteit mist. Bijvoorbeeld omdat je met een probleem zit dat maar moeilijk zelf op te lossen is. Of omdat je alles uit het systeem wilt halen door proces en systeem naadloos op elkaar af te stemmen en er zelf niet – helemaal – uitkomt, al was het enkel vanwege de waan van de dag die overheerst.

 • Eerste digitale geboorte aangifte conform nieuwe wetgeving is een feit

  door: Dylan Kusters

  Dylan Kusters - PinkRoccade

  Op 23 april werd in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede de eerste geboorte aangifte helemaal digitaal gedaan conform de nieuwe wetgeving. Met een rechtstreekse bevestiging van de arts/verloskundige kon de aangifte door de kersverse ouders op de kraamafdeling worden afgerond. Hoe dit kan? Gemeente Ede ging als eerste gemeente live met iGeboorte+ en maakt de klantreis rondom digitale geboorteaangifte nu helemaal rond.

 • Werken als één team, ook vanuit huis

  door: Tjerk Venrooy

  Tjerk Venrooij

  Uitzonderlijke situaties vragen om uitzonderlijke maatregelen. Het Corona virus heeft ons in zijn greep en vraagt van ons allemaal om een grote dosis aanpassingsvermogen. Misschien herken je jezelf daarin; bij mij gaat dat de ene dag beter dan de andere dag.

 • iNzicht

  door: Cora Schreuders

  Cora Schreuders - PinkRoccade

  Dé oplossing voor realtime beschikbaarheid van beleidsrelevante- en sturingsinformatie! Gemeenten verzamelen en creëren veel data. Deze data wordt binnen de gemeente gebruikt om beleid te maken en sturing te geven. Dit alles om de juiste dienstverlening te geven aan de inwoners.

 • De beweging is ingezet, ga je mee?

  door: Tjerk Venrooy

  Tjerk Venrooij

  De Common Ground visie heeft in korte tijd – terecht – veel draagvlak en naamsbekendheid gekregen bij gemeenten, andere overheidsorganisaties en marktpartijen. Inmiddels zijn verschillende teams begonnen met het ontwikkelen van toepassingen volgens de principes van Common Ground.

 • Kennis is macht, kennisdeling is kracht

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Kennisdeling: iedereen wil het en toch lukt het maar weinig bedrijven om het écht tot stand te brengen. Extra bijzonder als je je realiseert dat samen organiseren van kennisdeling al zo oud is als de mens zelf. Denk bijvoorbeeld maar eens terug aan samen rond een kampvuur zitten en verhalen vertellen.

 • Goed voorbeeld doet goed volgen

  door: Tjerk Venrooy

  Tjerk Venrooij

  Kennis en kennisdeling zijn abstracte begrippen en daardoor moeilijk meetbaar. Managers zien dan ook vaak alleen de gevolgen van een gebrek aan kennisdeling: lage productie, onveilige werkomstandigheden, toegenomen kosten, verlies aan klanten en ervaren professionals.

 • Zoektocht naar nieuwe kalenderfunctionaliteit

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  “Door je niet vast te pinnen op wàt de klant wil, maar door te vragen waaróm iemand iets wil, gooi je je opties open en kom je vaak tot veel betere oplossingen.”

 • Peter van der Wel: futuroloog met passie

  door: Tjerk Venrooy

  Tjerk Venrooij

  Vraag jij je wel eens af waar je naar toe wil? En dan bedoel ik niet naar welke vakantiebestemming, dan doel ik meer op een beeld van de gewenste toekomst.

 • Ik heb iets voor jou

  door: Tjerk Venrooy

  Tjerk Venrooij

  De kern van sociale interactie is eigenlijk altijd: “Ik wil iets van jou en jij wilt iets van mij”. Dat zie je op je werk en bij je thuis. Anderen proberen te beïnvloeden doe je zelf. Net als je lief, je vrienden en je vijanden dat bij jou doen. En ook je baas, de overheid en je kinderen passen deze methode toe. Dat doen we veelal onbewust werd me eens te meer duidelijk tijdens een recente training over magisch communiceren.

 • Delen maakt rijk!

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  De komende periode gaan we nog meer geven en delen, zonder er ook maar iets voor terug te verwachten. Het delen van praktijkverhalen rondom iBurgerzaken biedt namelijk hele waardevolle mogelijkheden aan anderen. Zo kunnen we samen burgers, bedrijven, instellingen én medewerkers bij gemeenten in hun kracht zetten en de dienstverlening verder verbeteren. Als dat geen Customer Care is!

 • Ieder zijn rol én wees een team!

  door: Tjerk Venrooy

  Tjerk Venrooij

  Gescheiden verantwoordelijkheden aangevuld door samenwerking binnen het team, daar zou ik voor willen pleiten in het kader van Common Ground en Samen Organiseren.

 • Zal ik jou eens een lesje leren?

  door: Sanne van der Zanden

  Sanne van der Zanden

  Met Team Care staan we weer voor een nieuwe start; maandag (3 juni 2019, red.) is iBurgerzaken release 3.01 begonnen. Weer een fris begin met een zee aan mogelijkheden en kansen die we weer graag willen benutten. En waarin we de lessen uit onze eerste release meenemen.