partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

PinkRoccade Local Government is een leverancier van software en dienstverleningsconcepten voor de lokale overheid. Wij leveren informatiesystemen die de gehele keten bedienen. Wij bestaan uit zes zelfstandige businessunits: Financiën & Services, Informatievoorziening, Proces & Services, Publiekszaken, Ruimte & Omgeving en Samenlevingszaken. We zijn de partner die verbindt en zich bewezen heeft. Met de overheid aan de wieg van ons bestaan, zijn we er voor alle lokale overheden van Nederland.

Werk jij mee aan de lokale overheid van de toekomst?

Ieder zijn rol én wees een team!

door: Tjerk Venrooy, 11 juni 2019

Tjerk Venrooij

Gescheiden verantwoordelijkheden aangevuld door samenwerking binnen het team, daar zou ik voor willen pleiten in het kader van Common Ground en Samen Organiseren.

lees meer

Zal ik jou eens een lesje leren?

door: Sanne van der Zanden, 5 juni 2019

Sanne van der Zanden

Met Team Care staan we weer voor een nieuwe start; maandag (3 juni 2019, red.) is iBurgerzaken release 3.01 begonnen. Weer een fris begin met een zee aan mogelijkheden en kansen die we weer graag willen benutten. En waarin we de lessen uit onze eerste release meenemen.

lees meer

Samen de eerste stappen naar het Nederlanderschap!

4 regiosessies over iNationaliteit en de nieuwe documentcreatie tool

23 mei 2019

paspoort

In de maand april zijn 4 regionale sessies georganiseerd om aan de slag te gaan met iNationaliteit voor naturalisatie- en optieverzoeken. Kees Springer, adviseur I&A, is samen met 2 burgerzakencollega’s ook aangesloten. Gedurende de dag zijn ze al gestart om de eerste naturalisaties in het systeem te verwerken.

lees meer

Vijf jaar iBurgerzaken: innovatie, samenwerking en vertrouwen

20 mei 2019

PinkRoccade - Waalwijk

De allereerste digitale aanvraag ooit was voor het partnerschap van Bart en Yvonne, op 24 juni 2014. Dit markeert de livegang van iBurgerzaken bij gemeente Waalwijk, nu bijna vijf jaar geleden. Mogelijk gemaakt door innovatiekracht, samenwerking en vertrouwen.

lees meer

Het is tijd voor tempoversnelling

door: Tjerk Venrooy, 14 mei 2019

Tjerk Venrooij

De vraag naar organisatie overstijgende innovatie van overheidsdiensten is groot. Hoewel gemeentelijke dienstverlening steeds volwassener wordt zijn we er nog niet. Net als de afgelopen jaren zal er ook de komende jaren flink moeten worden geïnvesteerd in de dienstverlening van overheidsorganisaties.

lees meer

Omgaan met teleurstelling

door: Sanne van der Zanden, 8 mei 2019

Sanne van der Zanden

De natuur heeft zon en regen nodig om alles in de lente weer te laten groeien en bloeien. Als mens hebben we successen en teleurstellingen nodig om te leren en te groeien. Sterker nog als we geen teleurstellingen hebben, waarderen we de successen steeds minder. Toch is het mens eigen om teleurstellingen te willen voorkomen en het liefst alle beloftes in te lossen of zelfs wensen te vervullen… Datzelfde zie ik nu ook binnen Team Care en bij de Special Care kwartiermakers.

lees meer

Minder communicatie op inhoud

door: Sanne van der Zanden, 8 april 2019

Sanne van der Zanden

Tijdens onze wintersport met meer dan de helft van de collega’s hoorden we dat we de burgerzakenaanbesteding bij gemeente Epe hadden gewonnen! (Dat hebben we uiteraard ’s avond met z’n allen gevierd.)

lees meer

Eenvoudig, digitaal en overzichtelijk

iBegraafplaats

4 april 2019

Urk

Snel een actueel, goed sluitend, digitaal overzicht van jouw begraafplaatsadministratie? Gemeente Urk gebruikt sinds 4 maart 2019 iBegraafplaats voor het beheren van begraafplaatsen. Gebrek aan overzicht behoort zo tot het verleden. Alles wat te maken heeft met de digitale vastlegging van een uitvaart sluit nu naadloos aan op de inrichting van de administratieve organisatie. Door iBegraafplaats is het eenvoudig en overzichtelijk! Gemeente Urk vertelt meer over de implementatie inclusief migratie van 4.000 grafgegevens uit het oude systeem; HTA software.

lees meer

Het begint bij bewustwording

door: Tjerk Venrooy, 3 april 2019

Tjerk Venrooij

Veel zaken beschouwen we als vanzelfsprekend. Je auto rijdt je naar het gemeentehuis, je computer start zich op en je kunt je iBurgerzaken openen. We weten echter ook dat zaken niet eeuwig zonder problemen blijven functioneren.

lees meer

De kracht van eigenaarschap

door: Tjerk Venrooy, 19 maart 2019

Tjerk Venrooij

Eigenaarschap creëren is een van de mooiste dingen die je als leidinggevende voor je medewerker kunt doen: hij gaat resultaten behalen, die tot nu toe bij lange na niet gerealiseerd werden. Hoe groter het gevoel van eigenaarschap, hoe meer iemand zich verantwoordelijk en betrokken voelt om zijn werk goed uit te voeren. Ruimte krijgen en niet steeds beperkt worden door allerlei regels en mensen die over je schouder meekijken, wie wil dat nou niet?

lees meer