partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

PinkRoccade Local Government is een leverancier van software en dienstverleningsconcepten voor de lokale overheid. Wij leveren informatiesystemen die de gehele keten bedienen. Wij bestaan uit zes zelfstandige businessunits: Financiën & Services, Informatievoorziening, Proces & Services, Publiekszaken, Ruimte & Omgeving en Samenlevingszaken. We zijn de partner die verbindt en zich bewezen heeft. Met de overheid aan de wieg van ons bestaan, zijn we er voor alle lokale overheden van Nederland.

Werk jij mee aan de lokale overheid van de toekomst?

'Meet the team' achter Samen Verder

21 februari 2022

Begin 2021 lanceerde het team van PinkRoccade Publiekszaken ‘Samen Verder’. Dit is een totaalpakket aan dienstverlening specifiek afgestemd op de Burgerzakenafdeling. Inmiddels ondersteunen we ruim 60 gemeenten door samen te werken aan concrete doelen en resultaten. Een terugblik en kennismaking met de vaste gezichten achter het Samen Verder team.

lees meer

Meertalige dienstverlening draagt bij aan inclusiviteit

14 februari 2022

In Enschede en Groningen ontstond de vraag naar een Engelstalige burgerview inclusief relevante Engelstalige documenten vanuit Dimpact. Ze hebben veel internationale studenten in de regio en die willen ze de mogelijkheid bieden om eenvoudig online aangifte van een verhuizing te doen. In deze praktijkcase meer over hoe in co-creatie met PinkRoccade deze dienstverlening tot stand kwam.

lees meer

'Samen Verder' optimalisatietraject in de praktijk

20 januari 2022

Na een herindeling (Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde) in 2018 voerde gemeente Midden-Groningen iBurgerzaken gefaseerd, per module, in. Hoe pak je zoiets projectmatig aan was de vraag die in het team vaak voorbij kwam en hoe kan PinkRoccade daarbij ondersteunen? Harry Siebring, Kwaliteitsmedewerker contactplein vertelt over zijn ervaringen.

lees meer

25 januari: Online event Common Ground & API's

22 december 2021

Laat je inspireren om samen te werken aan de dienstverlening van de toekomst. Als Partner van Betekenis organiseert PinkRoccade Local Government op dinsdag 25 januari een gratis online event over de adoptie van Common Ground en API’s. Waar liggen de uitdagingen en wat zijn de redenen om juist wel of juist niet aan de slag te gaan?

lees meer

Innovatie: Haal geboortedatum en -tijd op bij de bron

8 december 2021

Met de koppeling naar Babyconnect is er sprake van een gebruiksvriendelijke, digitale gegevensuitwisseling: de geboortedatum- en tijd, verloskundige, locatie en plaats/gemeente worden direct opgehaald bij de bron, in de diverse geboorte- zorgsystemen. Ouders hoeven minder gegevens zelf in te vullenen de arts of verloskundige hoeft niet langer na de aangifte een verklaring af te leggen.

lees meer

iNzicht burgerzaken op basis van nieuwe technologie in de cloud

24 november 2021

Met de gemeente Venlo werkten we aan een geheel nieuw dashboard -op basis van de nieuwste cloud-technologie dat realtime en eenvoudig inzicht geeft in bevolkingsstatistieken. Een community-gedreven product met vele mogelijkheden voor de toekomst, ook voor jouw gemeente. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

lees meer

De kracht zit in de samenwerking

16 november 2021

GebruikersVereniging PinkRoccade Local Government, regio 7 Smilde trapte deze reeks 28 oktober af. Een mooi moment om regiovoorzitter Jeske Hoefman (van gemeente Ooststellingwerf) kort te interviewen over de kracht van deze samenwerking én wat ze van het overleg vond.

lees meer

Regio-overleggen GV PRLG platform Publiekszaken - najaar 2021

10 november 2021

De najaarsoverleggen van de GebruikersVereniging platform Publiekszaken staan voor de deur. En we hebben goed nieuws: na 3 online edities gaan we tijdens deze najaarsoverleggen 2021 eindelijk weer op locatie overleggen!

lees meer

"Wij maken burgerzaken OPEN"; terug- en vooruitblik

2 november 2021

“Wij maken burgerzaken OPEN” is hét platform met open data en open verbindingen waarmee we publiek geld omzetten naar publieke waarde. Het was ook de titel van ons online event op 30 september. Dylan Kusters blikt terug op de inhoud van het event. En we nemen je de komende tijd mee in de wereld van OPENburgerzaken en gaan hierover actief in gesprek met jouw gemeente.

lees meer

Amsterdam is live met iBurgerzaken

21 oktober 2021

In februari 2021 koos gemeente Amsterdam voor iBurgerzaken. Zes maanden later was het dan zover: Amsterdam is live met iBurgerzaken. Lees hier meer over het implementatietraject en de livegang. Bekijk ook de aftermovie boordevol korte interviews met betrokken collega’s.

lees meer