partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

PinkRoccade Local Government is een leverancier van software en dienstverleningsconcepten voor de lokale overheid. Wij leveren informatiesystemen die de gehele keten bedienen. Wij bestaan uit zes zelfstandige businessunits: Financiën & Services, Informatievoorziening, Proces & Services, Publiekszaken, Ruimte & Omgeving en Samenlevingszaken. We zijn de partner die verbindt en zich bewezen heeft. Met de overheid aan de wieg van ons bestaan, zijn we er voor alle lokale overheden van Nederland.

Werk jij mee aan de lokale overheid van de toekomst?

17 mei: Webinar datagedreven sturing

11 mei 2022

Meerdere gemeenten zetten de volgende stap met datagedreven sturing. Het team iNzicht van PinkRoccade ondersteunen ze daarbij. Met een stuk advies, maar ook met de implementatie van datagedreven sturing en met een datawarehouse architectuur. 17 mei vertelt Cora Schreuders hoe een datawarehouse architectuur ondersteunend kan zijn bij datagedreven werken.

lees meer

Werken aan je dienstverlening

21 april 2022

Werk jij vooral hard in je dienstverlening of kun je er af en toe ook even uitstappen om te werken aan je dienstverlening? Begin 2021 lanceerde het team van PinkRoccade Publiekszaken ‘Samen Verder’, een totaalpakket aan dienstverlening specifiek afgestemd op de Burgerzakenafdeling. Femke van der Gouw is een van de grondleggers en deelt in haar vlog een belangrijke boodschap voor alle gemeenten.

lees meer

Performance-verbeteringen iBurgerzaken

door: Charley Gielken en Jeroen van Bussel , 4 april 2022

Wist je dat er op de achtergrond iedere dag wordt gewerkt aan het verbeteren en optimaliseren van deze performance? Charley Gielkens, Business Engineer en Jeroen van Bussel, Architect vertellen je hieronder meer over 2 recente performanceverbeteringen binnen iBurgerzaken release 4.6: aanpassing aan gedeeltelijke datums én de upgrade van Java 11 naar Java 17.

lees meer

Samen oogsten in de iConnect API Proeftuin

17 maart 2022

De iConnect API Proeftuin is sinds het voorjaar van 2021 operationeel en heeft de afgelopen periode zijn vruchten afgeworpen. Inmiddels zijn verschillende usecases succesvol beproefd en in productie genomen. Als ervaren proeftuin-hovenier praat onze architect/businessanalist Gert Jan van der Kooij je graag bij over de bereikte resultaten.

lees meer

OPENburgerzaken: notificeren via API management

28 februari 2022

Met OPENburgerzaken zetten we een grote stap vooruit. In co-creatie met gemeenten maken we werkelijkheid van dromen & ideeën en maken we verschil met onze diensten op het gebied van proactieve dienstverlening. Zo ook op het gebied van notificeren.

lees meer

'Meet the team' achter Samen Verder

21 februari 2022

Begin 2021 lanceerde het team van PinkRoccade Publiekszaken ‘Samen Verder’. Dit is een totaalpakket aan dienstverlening specifiek afgestemd op de Burgerzakenafdeling. Inmiddels ondersteunen we ruim 60 gemeenten door samen te werken aan concrete doelen en resultaten. Een terugblik en kennismaking met de vaste gezichten achter het Samen Verder team.

lees meer

Meertalige dienstverlening draagt bij aan inclusiviteit

14 februari 2022

In Enschede en Groningen ontstond de vraag naar een Engelstalige burgerview inclusief relevante Engelstalige documenten vanuit Dimpact. Ze hebben veel internationale studenten in de regio en die willen ze de mogelijkheid bieden om eenvoudig online aangifte van een verhuizing te doen. In deze praktijkcase meer over hoe in co-creatie met PinkRoccade deze dienstverlening tot stand kwam.

lees meer

'Samen Verder' optimalisatietraject in de praktijk

20 januari 2022

Na een herindeling (Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde) in 2018 voerde gemeente Midden-Groningen iBurgerzaken gefaseerd, per module, in. Hoe pak je zoiets projectmatig aan was de vraag die in het team vaak voorbij kwam en hoe kan PinkRoccade daarbij ondersteunen? Harry Siebring, Kwaliteitsmedewerker contactplein vertelt over zijn ervaringen.

lees meer

25 januari: Online event Common Ground & API's

22 december 2021

Laat je inspireren om samen te werken aan de dienstverlening van de toekomst. Als Partner van Betekenis organiseert PinkRoccade Local Government op dinsdag 25 januari een gratis online event over de adoptie van Common Ground en API’s. Waar liggen de uitdagingen en wat zijn de redenen om juist wel of juist niet aan de slag te gaan?

lees meer

Innovatie: Haal geboortedatum en -tijd op bij de bron

8 december 2021

Met de koppeling naar Babyconnect is er sprake van een gebruiksvriendelijke, digitale gegevensuitwisseling: de geboortedatum- en tijd, verloskundige, locatie en plaats/gemeente worden direct opgehaald bij de bron, in de diverse geboorte- zorgsystemen. Ouders hoeven minder gegevens zelf in te vullenen de arts of verloskundige hoeft niet langer na de aangifte een verklaring af te leggen.

lees meer