partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

PinkRoccade Local Government is een leverancier van software en dienstverleningsconcepten voor de lokale overheid. Wij leveren informatiesystemen die de gehele keten bedienen.
Wij bestaan uit zes verschillende, zelfstandige businessunits: Financiën & Services, Informatievoorziening, Proces & Services, Publiekszaken, Ruimte & Omgeving en Samenlevingszaken.
We zijn de partner die verbindt en zich bewezen heeft. Met de overheid aan de wieg van ons bestaan, zijn we er voor alle lokale overheden van Nederland.

Werk jij mee aan de lokale overheid van de toekomst?

Nederlanders regelen ’t zelf wel

Is uw gemeente al klaar voor selfservice in samenlevingszaken?

28 oktober 2015

Van online shoppen tot digitaal lokale belastingzaken afhandelen: de verwachting dat dienstverleners selfservice aanbieden neemt toe. Die zelfredzaamheid is goed nieuws voor gemeenten die hun efficiency willen vergroten in tijden van decentralisaties, capaciteitskrapte en budgetbeperkingen. Daarom is het zinvol om selfserviceconcepten ook in het sociaal domein aan te bieden. Oók wanneer er nog huiver bestaat.

lees meer

Tijdsbesparing voor gemeente en uitvaartverzorger

Gemeente Waalwijk verwerkt 97 procent van overlijdensaangiften digitaal

17 oktober 2015

Uitvaartverzorgers in Waalwijk zijn blij met de mogelijkheid om digitaal aangifte te doen van overlijden. Het scheelt hen tijd, en veel ritjes naar het gemeentehuis. Ook is de kans op fouten kleiner, doordat de uitvaartverzorger alle benodigde informatie digitaal aanlevert.

lees meer

Gemeente Oss werkt met nieuwe betaal-naar-gebruik afrekenmethode

Burger doet zelf digitaal huwelijksaangifte, gemeente beloont op basis van gerealiseerde besparing

13 oktober 2015

Gemeente Oss werkt met nieuwe betaal-naar-gebruik afrekenmethode

In Oss is de burger medeverantwoordelijk voor de belangrijkste momenten en processen in zijn leven. Een nieuw software- en licentiemodel draagt daaraan bij.

lees meer

100% digitale dienstverlening voor gemeente Ede in 2025

Digitale aangifte geboorte vanuit kraambed in Ziekenhuis Gelderse Vallei

1 oktober 2015

Over tien jaar moet de dienstverlening van de gemeente Ede richting haar inwoners volledig online verlopen. Te beginnen met de geboorte- en overlijdensaangiftes. De gemeente Ede gaat daarbij voortvarend aan het werk. “Het laatste dat we als gemeente willen, is stilstand in de dienstverlening richting onze inwoners.”

lees meer

PinkRoccade sluit Maasdriel als 100e gemeente aan op NHR

24 september 2015

De gemeente Maasdriel is aangesloten op het Nieuw HandelsRegister (NHR) via Makelaarsuite van PinkRoccade Local Government. Met deze aansluiting beschikt de gemeente over real-time bedrijfsgegevens afkomstig van de Kamer van Koophandel (KvK). Voor PinkRoccade Local Government is het de 100e NHR-aansluiting.

lees meer

Digitaal aangifte doen met iOverlijden

Sneller, beter én kostenbesparend. Met de app iOverlijden kan dat.

22 september 2015

Tijd- en kostenbesparing. Dat zijn voor uitvaartverzorgers twee grote voordelen van het werken met de app iOverlijden. Zeker nu een ‘natte handtekening’ niet meer nodig is en alles digitaal afgehandeld kan worden. DELA en Monuta werkten mee aan de pilot in de gemeente Waalwijk en vertellen over hun ervaringen. ‘Met iOverlijden hebben we de dienstverlening aanzienlijk verbeterd.’

lees meer

Ouders enthousiast over digitale geboorteaangifte in ziekenhuis

Gemeente Almelo: geboorteaangifte in minder dan de helft van de tijd

16 september 2015

Geboorteaangifte doen is zo gepiept in Almelo. Nieuwe ouders leveren via iGeboorte alle gegevens digitaal aan, en zetten vervolgens hun handtekening in het Geboorteaangifteloket in het ziekenhuis.

lees meer

Gemeenten kunnen aanzienlijk besparen op het inkoopproces

2 september 2015

PinkRoccade Local Government investeert samen met haar klanten voortdurend in de innovatie van gemeentelijke processen. Eén van de onderwerpen die vaak terugkomt is het inkoopproces.

lees meer

WOZ-wijzigingen maken selfservice noodzakelijk

door: Annemarie Thomasse, 18 augustus 2015

Het vernieuwde woningwaarderingsstelsel vergt forse en veelzijdige inspanningen van de gemeenten. Geef de burger daarom mogelijkheden voor inzicht en zelfwerkzaamheid.

lees meer

Innovatiecongres

6 augustus 2015

Op maandag 5 oktober organiseert PinkRoccade Local Government het Innovatiecongres in Mediaplaza (Jaarbeurs Utrecht). Het congres waarbij u wordt bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van selfservice, dienstverlening en ICT.

lees meer