partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

PinkRoccade Local Government is een leverancier van software en dienstverleningsconcepten voor de lokale overheid. Wij leveren informatiesystemen die de gehele keten bedienen.
Wij bestaan uit zes verschillende, zelfstandige businessunits: Financiën & Services, Informatievoorziening, Proces & Services, Publiekszaken, Ruimte & Omgeving en Samenlevingszaken.
We zijn de partner die verbindt en zich bewezen heeft. Met de overheid aan de wieg van ons bestaan, zijn we er voor alle lokale overheden van Nederland.

Werk jij mee aan de lokale overheid van de toekomst?

Betrek bewoner bij heffen gemeentelijke belastingen

door: Michiel Uijting, 22 juni 2015

Meer belastingheffing door de gemeenten in plaats van het Rijk? Dan moet de gemeente wel meer data delen met de gemeenschap. Betrokkenheid begint bij kennis en dus bij de inzet van innovatieve informatietechnologie, stelt Michiel Uijting.

lees meer

Webinar ‘iBurgerzaken: slim communiceren’

18 juni 2015

Horen, zien, ruiken, voelen, proeven en swipen: de mens heeft er sinds een paar jaar een zintuig bij in de vorm van de smartphone en tablet. Hoe zet u dit zintuig optimaal in ten bate van de burger? Een belangrijke eerste stap heeft u als durfgemeente mogelijk al gezet; de keuze voor iBurgerzaken. Daarna komt het aan op helder zicht en succesvol verleiden.

lees meer

PinkRoccade Local Government verbindt zich aan Night to 5

15 juni 2015

ICT-dienstverlener PinkRoccade Local Government heeft zich aangesloten bij Night to 5, een initiatief van DisGover. Het initiatief richt zich op jonge ambtenaren die willen laten zien dat ambtenaren prima in staat zijn om dingen anders te doen. Op vrijdag 26 juni wordt Night to 5 georganiseerd bij Seats2Meet in Hoog Catharijne, Utrecht. PinkRoccade Local Government zal een onderdeel van het programma op zich nemen.

lees meer

PinkRoccade Ledenservice - Hulp bij decentralisaties

15 juni 2015

Eind vorig jaar kondigde PinkRoccade Local Government haar nieuwe ledenservice aan. De PinkRoccade Ledenservice bestaat uit advies en sturing rondom de decentralisaties. Bij PinkRoccade Local Government helpen we uw gemeente graag verder. Wij staan ook dit jaar voor u klaar bij vragen over de ontwikkelingen rondom de decentralisaties.

lees meer

'Den Haag' bezoekt Almelo

9 juni 2015

Wie in Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) locatie Almelo bevalt, hoeft weinig moeite te doen voor de geboorteaangifte. De jonge ouders kunnen via de iPad naar de website van de gemeente Almelo gaan. Waar ze middels de app iGeboorte alle gegevens digitaal kunnen aanleveren, door in te loggen met hun DigiD. 

lees meer

Succes met het zesde zintuig begint met vier stappen

door: Sanne van der Zanden, 19 mei 2015

Sanne van der Zanden

Horen, zien, ruiken, voelen, proeven en swipen: de mens heeft er sinds een paar jaar een zintuig bij in de vorm van de smartphone en tablet. Hoe zet u dit zintuig optimaal in ten bate van de burger? Begin met helder zicht en succesvol verleiden.

lees meer

Selfservice heeft een duwtje nodig

11 mei 2015

75 gemeenten hebben de dienstverlening van de toekomst al in huis gehaald. Digitale dienstverlening, gepaard met selfservice voor en door burger en bedrijf. Waarom? Om aan de verwachtingen van de maatschappij te voldoen. Maar ook om de werkdruk te verminderen en de aandacht voor speciale doelgroepen te verhogen.

lees meer

TrefApp en SJEK! finalisten PinkValley 2015

Van idee naar app in no-time

1 mei 2015

Het basisidee van PinkValley – werk een innovatief idee voor een overheidsapp binnen twee dagen uit tot een concreet prototype – staat nog steeds als een huis. Dat bewees ook de editie van dit jaar, die vandaag tot een voorlopig hoogtepunt kwam met de bekendmaking van twee finalisten: de apps SJEK! en TrefApp.

lees meer

Verminder uw werkdruk nu!

22 april 2015

Met iBurgerzaken wordt het mogelijk gemaakt dat burger en gemeente een bijzonder partnership aangaan. Aan de basis staan 7×24 uur selfservice voor en door de burger, innovatie en co-creatie met gemeenten, gezamenlijk partnership en wederzijds vertrouwen.

lees meer

Digitaliseren: wat kunnen we leren van banken?

16 april 2015

Digitale dienstverlening tussen burger en gemeentelijke overheid is de toekomst. Maar er zijn ook – nog steeds – mensen die hun vraagtekens zetten bij deze ontwikkeling. De vergelijking met de bankensector vindt niet iedereen gerechtvaardigd, toch kunnen gemeenten er baat bij hebben.

lees meer