partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

PinkRoccade Local Government is een leverancier van software en dienstverleningsconcepten voor de lokale overheid. Wij leveren informatiesystemen die de gehele keten bedienen.
Wij bestaan uit zes verschillende, zelfstandige businessunits: Financiën & Services, Informatievoorziening, Proces & Services, Publiekszaken, Ruimte & Omgeving en Samenlevingszaken.
We zijn de partner die verbindt en zich bewezen heeft. Met de overheid aan de wieg van ons bestaan, zijn we er voor alle lokale overheden van Nederland.

Werk jij mee aan de lokale overheid van de toekomst?

Neem ons op sleeptouw

door: Sanne van der Zanden, 7 april 2015

Sanne van der Zanden

Mag een gemeente innovatie ontwikkelen waar nog geen regelgeving voor is? Stel je voor dat innovatie – vernieuwing; nieuwe ideeën, goederen, diensten en processenontwikkeling, de ontwikkeling van nieuwe technologieën en toepassingen – pas zou beginnen op het moment dat de wet- en regelgeving daarop is aangepast?!

lees meer

Gemeente Veere gebruikt SMS-module burgerzakenapplicatie

Met een kleine investering richting excellente dienstverlening

2 april 2015

“Veere, altijd dichtbij”. Dat is de visie van de gemeente Veere op de dienstverlening aan haar inwoners, bedrijven en bezoekers. Adviseur Informatiebeleid Cor de Rijke legt uit hoe die visie gestalte krijgt binnen de gemeente, bijvoorbeeld door de aanvraag van een rijbewijs makkelijker te maken.

lees meer

Slimme, toekomstbestendige Burgerzaken-oplossingen

Gemeente Waalwijk kiest voor selfservice, co-creatie en werken via de cloud

26 maart 2015

De gemeente Waalwijk is op zoek naar slimme, toekomstbestendige oplossingen waarmee zij haar burgers optimaal – en digitaal – kan bedienen. De oplossing moet tegelijkertijd tegemoet komen aan een veeleisende, onafhankelijke, zelfredzame burger en volledig zijn ingericht op de komst van de landelijke Basis Registratie Personen (Operatie BRP).

lees meer

De grootste frustratie van Nederland

door: Sanne van der Zanden
, 23 maart 2015

Sanne van der Zanden

De beste ideeën ontstaan uit verlangen of frustratie. Dat geldt ook voor apps. Omdat het beter, makkelijker of gewoon anders kan, wil je het dolgraag veranderen. Bestaande wet- en regelgeving zijn daarbij niet leidend. Je zou juist groots moeten denken; durven dromen met je ogen open. Ook in 2015 kan jouw droom – door het met anderen te delen en er samen aan te werken – werkelijkheid worden. Sluit (tijdig) aan bij PinkValley en deel jouw grootste frustratie van Nederland binnen het publieke domein.

lees meer

Profiteer van de voordelen van de open source database

Vrijheid, kostenbesparing en optimale ondersteuning

18 maart 2015

Iedere besparing is welkom in gemeenteland. Toch profiteren veel gemeenten nog niet van de voordelen van een open source database. Zonde, vindt Erik Baardse van EnterpriseDB: ‘De PostgreSQL database biedt dezelfde of meer functionaliteiten als de databases van traditionele aanbieders. Maar ook een besparing die op kan lopen tot 80 procent.’
 

lees meer

Goed voorbeeld doet goed volgen

door: Sanne van der Zanden, 3 maart 2015

Sanne van der Zanden

Behoort uw gemeente ook tot de steeds groter wordende groep die ervoor zorgt dat men digitaal bij u kan aankloppen? Als u wilt dat uw inwoners, uw klanten hun zaken online regelen, moet u ze hierover informeren, ze hiertoe verleiden. Laat u inspireren door leuke/spannende/slimme voorbeelden van andere gemeenten. Ik zet er weer een paar voor u op een rij.

lees meer

‘Een goede voorbereiding is het halve werk’

Gemeente Best aangesloten op LV-WOZ

6 februari 2015

Best is de eerste gemeente die met behulp van PinkRoccade Local Government is aangesloten op de Landelijke Voorziening Waardering Onroerende Zaken (LV-WOZ). Alles wat de gemeente registreert of muteert wordt nu automatisch doorgezet naar de centrale voorziening.

lees meer

Voor de mooiste dromen moet je - heel - wakker zijn

door: Sanne van der Zanden, 3 februari 2015

Sanne van der Zanden

Natuurlijk moet je dromen verwezenlijken en passies volgen. Zelfs in de nuchtere wereld van de lokale overheid. Dat het kán, laat PinkValley zien. Twee splinternieuwe aanwinsten voor de app store, twee klantvriendelijke innovaties die een boel frustraties wegnemen en twee trotse bedenkers. Volg hun voorbeeld!

lees meer

55 gemeenten aangesloten op justitiële gegevensuitwisseling-koppeling CORV

28 januari 2015

Sinds 1 januari zijn 55 Nederlandse gemeenten door PinkRoccade Local Government aangesloten aan de CORV. Hiermee hebben de gemeenten voldaan aan de verplichting hiertoe in het kader van de Jeugdwet. De koppeling is een opmaat tot de verdere implementatie van het programma iSamenleving.

lees meer

Van brainwave tot app in PinkValley

door: Petra Pronk, 20 januari 2015

iBC2015-PinkRoccade sessie-Van brainwave tot app in PinkValley

De motor achter innovatie is vaak je eigen irritatie of verbazing over hoe dingen geregeld zijn. Voor ambtenaren met innovatieve ideeën was PinkValley tijdens het iBestuur Congres 2015 the place to be. Een unieke kans om hun wensen om te zetten in een echte app. Concreet aan de slag met ideeën waar de burgers echt iets aan heeft.

lees meer