partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

PinkRoccade Local Government is een leverancier van software en dienstverleningsconcepten voor de lokale overheid. Wij leveren informatiesystemen die de gehele keten bedienen.
Wij bestaan uit zes verschillende, zelfstandige businessunits: Financiën & Services, Informatievoorziening, Proces & Services, Publiekszaken, Ruimte & Omgeving en Samenlevingszaken.
We zijn de partner die verbindt en zich bewezen heeft. Met de overheid aan de wieg van ons bestaan, zijn we er voor alle lokale overheden van Nederland.

Werk jij mee aan de lokale overheid van de toekomst?

Een durfgemeente kan cirkels, rechthoeken en pijlen tekenen

door: Sanne van der Zanden, 28 juli 2014

Sanne van der Zanden

Kunt u een cirkel, een rechthoek en wat pijlen tekenen? Dan bent u welkom bij Prototype This. Want om (gemeenten en de zorg) te innoveren hoeft u niet artistiek aangelegd te zijn of kennis te hebben van ontwerpsoftware. Voordat we daadwerkelijk overgaan tot het maken van prototypes zijn er immers belangrijke vragen te beantwoorden, waar heel andere eigenschappen voor nodig zijn.

lees meer

De gemeente aan de keukentafel

e-book

16 juli 2014

De gemeente aan de keukentafel - PinkRoccade e-paper -

De gemeente is de overheidslaag waarmee de individuele burger zich het makkelijkst kan identificeren. Dat schept kansen, verplichtingen, maar ook risico’s. Dit e-book gaat hierop in. We nemen u mee naar de verwachtingen en vele gezichten van de moderne burger en het veranderende gemeentelandschap. We kijken naar de (inter)nationale trends die de moderne gemeente(n) vormgeven. We benoemen de noodzaak voor transparantie en toezicht. Als laatste gaan we in op de gereedschappen-van-de-toekomst.

lees meer

Stelsel van Basisregistraties en landelijke voorzieningen komt tot stilstand

door: Rolf van Deursen, 16 juli 2014

Rolf-van-Deursen, Architect Makelaarsuite PinkRoccade Local Government

Het i-NUP programma nadert zijn einde, het Stelsel van Basisregistraties en landelijke voorzieningen is nog volop in ontwikkeling en moet zich grotendeels nog in de praktijk bewijzen. Hoe houdt de overheid deze ontwikkelingen in beweging en zijn de opgeleverde onderdelen wel van voldoende kwaliteit om landelijk gebruikt te worden?

lees meer

Eerste CORV-koppeling werkt

Techniek gereed voor berichtenuitwisseling jeugdzorg

15 juli 2014

Ingang ministerie Veiligheid&Justitie

PinkRoccade Local Government heeft als eerste de koppeling met de CORV (Collectieve Opdracht Routeer Voorziening) van het ministerie van Veiligheid en Justitie gerealiseerd. Dit maakt berichtenuitwisseling mogelijk tussen gemeenten en het justitieel domein.

lees meer

Met een glazen bol de WK-poule winnen

door: Stefan Kuijpers, 10 juli 2014

Stefan Kuijpers

Omdat wij Nederlanders stiekem toch wel meer van gokken houden dan we soms toegeven, hebben we ons massaal ingeschreven voor de voetbalpoules, in de hoop een diner bon of bloemenparasol te winnen als blijkt dat we meer verstand van, of meer geluk dan, collega’s hebben bij het doen van voorspellingen.

lees meer

Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel nemen iSamenleving af

PinkRoccade Local Government ontwikkelt nieuwe decentralisatie-oplossing met gemeente Waalwijk

4 juli 2014

Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel nemen iSamenleving af

De Friese gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel werken samen om de nieuwe werk-, inkomen- en zorgtaken aan te pakken. Ze zetten hiervoor de CiVision-modules van PinkRoccade Local Government in. Ook wordt de uitbreiding naar iSamenleving voor de aankomende decentralisaties geïmplementeerd. Deze oplossingen zijn door PinkRoccade Local Government ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Waalwijk.

lees meer

Een durfgemeente vergelijk je met hockey niet met voetbal

door: Sanne van der Zanden, 1 juli 2014

Sanne van der Zanden

Ongeveer 1,3 miljoen Nederlanders zagen zaterdag 14 juni op tv de Nederlandse hockeydames wereldkampioen worden. Het WK voetbal een avond eerder scoorde echter veel beter; 7,5 miljoen kijkers voor de eerste groepswedstrijd van Nederland. En dat terwijl hockey aantrekkelijker is om naar te kijken en veel innovatiever is dan voetbal.

lees meer

‘Help ons hét idee van de toekomst te vinden’

App voor zorg en lokale overheid via PinkValley

26 juni 2014

‘Help ons hét idee van de toekomst te vinden’-PinkRoccade

De ‘next big thing’ ontstaat niet aan de tekentafel of in het gemeentehuis. Daarvoor zijn burgers nodig, want alleen zij kunnen aangeven wat het echte probleem is. Vervolgens is het zaak om klein te beginnen en te leren van de successen en fouten van anderen. PinkValley brengt deze uitgangspunten in praktijk.

lees meer

Een durfgemeente stop je in je broekzak

door: Sanne van der Zanden, 5 juni 2014

Sanne van der Zanden

Het gebruik van mobiele apps voor smartphones en tablets is in 2013 gegroeid met 115 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van Flurry die The Next Web begin 2014 publiceerde. Daardoor heeft de burger op vrijwel elke plaats en op elk tijdstip toegang tot internet. Hierdoor neemt ook de vraag naar mobiele apps razendsnel toe en daar kunt u als boegbeeld van een durfgemeente op inspelen!

lees meer

Waar gaat het mis bij de basisregistraties van vastgoed?

door: Michaël Geerlings, 3 juni 2014

Michaël Geerlings-PinkRoccade

De basis van alle goede beleidskeuzes is een sluitende en kwalitatief goede administratie, die beheersbaar en betrouwbaar is. Het klink logisch, maar op het gebied van basisregistraties van vastgoed zien we het in de dagelijkse praktijk wel eens misgaan. Met alle negatieve gevolgen van dien. Maar waar moet een goede administratie dan aan voldoen? Wat zijn de randvoorwaarden? En waar gaat het mis?

lees meer