partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina PinkRoccade Local Government

PinkRoccade-logo

De eerste zichtbare stappen van iBurgerzaken in Common Ground

door: Ralph Hees, 12 augustus 2020

Ralph Hees - PinkRoccade

De huidige ontwikkelingen in het gemeentelijke landschap gaan razendsnel. iBurgerzaken koppelt via API’s inmiddels vele partijen aan elkaar. Met het oog op Common Ground komt dit in een stroomversnelling terecht. Dit biedt natuurlijk kansen (en uitdagingen) om de processen verder te optimaliseren.

lees meer

Sneller live met digitale dienstverlening

3 augustus 2020

Burgerzaken PinkRoccade

De ‘anderhalvemetersamenleving’ houdt Nederland in zijn greep en zorgt ervoor dat we ons allemaal moeten aanpassen. We werken op een andere, nieuwe manier samen, veelal digitaal en vanuit huis. Ook de dienstverlening binnen de gemeente staat op scherp: want noodzakelijke overheidsprocessen rondom burgerzaken moeten gewoon doorgang krijgen.

lees meer

Wetenswaardigheden juli 2020

door: Engelbert Wijnhoven, 29 juli 2020

Engelbert Wijnhoven - PinkRoccade

Engelbert Wijnhoven, Productmanager iBurgerzaken vertelt in dit blog meer over 24 uur zonder, Common Ground, livegang gemeente Apeldoorn, iDocumentcreatie en digitoegankelijkheid.

lees meer

Gemeente Enschede live met iGeboorte+

16 juli 2020

baby

Op 9 juni werd de eerste digitale geboorteaangifte in het Medisch Spectrum Twente (MST) gerealiseerd. Volledig volgens de nieuwste wetgeving. Hiermee is gemeente Enschede de 3e gemeente in Nederland die dit haar inwoners aanbiedt.

lees meer

De Innovatieweek van PinkRoccade Publiekszaken

9 juli 2020

batterijen

Bij PinkRoccade Publiekszaken vindt er ongeveer ieder kwartaal een Innovatieweek plaats. Deze Innovatieweek is onderdeel van de ‘Eye of the Hurricane’: een moment tussen 2 iBurgerzaken releases om te werken aan dingen die moeilijk in te passen zijn in het vaste sprintritme: ruimte voor innovatie en kwaliteitsverbetering.

lees meer

Verbeter dienstverlening met serviceformules

22 juni 2020

laptop

Ontwikkel eerst een visie op dienstverlening voor de gemeente: “Wat is je rol in de relatie met burgers? Wat wil je bereiken? Waar moet de dienstverlening dan aan voldoen?”. Hier ligt een belangrijke taak voor bestuurders.

lees meer

iBurgerzaken behaalt waarmerk drempelvrij.nl voor een toegankelijke website

15 juni 2020

Man met braille toetsenbord

Sinds 1 juli 2018 is het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid van kracht. Dit besluit verplicht overheidsinstanties om de toegankelijkheid van hun websites en mobiele applicaties te optimaliseren op basis van WCAG 2.1 niveau A en AA. En ook om verantwoording af te leggen over hoever ze daarmee gevorderd zijn.

lees meer

Succesvol en toekomstvast innoveren begint en eindigt met samenwerken

door: Tjerk Venrooy, 9 juni 2020

Tjerk Venrooij

In mijn blog van maart sprak ik al over de beweging die is ingezet: de Common Ground beweging. De Common Ground visie heeft in korte tijd veel draagvlak en naamsbekendheid gekregen bij o.a. gemeenten, andere overheidsorganisaties en marktpartijen.

lees meer

Strategische samenwerking met Partners4IT rondom verkiezingen

3 juni 2020

zetten van een handtekening

Aanleiding voor de strategische samenwerking is dat PinkRoccade Publiekszaken al geruime tijd de wens heeft om het portfolio van iBurgerzaken uit te breiden met nieuwe functionaliteiten rondom het verkiezingsproces. Partners4IT was tegelijkertijd op zoek om het product Stembureaumanager (SBM) toegankelijker te maken voor alle gemeenten in Nederland.

lees meer

De nieuwe manier van (samen)werken

door: Tjerk Venrooy,, 25 mei 2020

Tjerk Venrooij

Een optimale klantbeleving –en daarmee optimale dienstverlening- creëren: iets waar wij iedere dag opnieuw mee bezig zijn. Door onze ‘nieuwe manier van werken’ vanwege de crisis heeft dit echter een hele andere dimensie gekregen. Het vraagt om creativiteit, een andere manier van werken en communiceren met elkaar.

lees meer