partnermenu

zoeken binnen de website

partnerartikelen

 • De software ís er al

  Focus op de primaire taken van de overheid

  SAP-iB8

  Veel overheidsprocessen draaien om subsidies, uitkeringen, vergunningen en handhaving. Daarvoor zijn al enige tijd standaardpakketten beschikbaar. Maar de Nederlandse overheid heeft nogal een ‘bouw-reflex’ – een onnodige en kostbare reflex, vindt SAP.

 • SAP Real Estate Management voor Gemeenten

  door: Hein Keijzer, Erik van Asselt

  SAP logo

  Soms weten gemeenten niet wat hun totale omvang van hun vastgoed is. Onderzoekers schatten dat alle gemeenten samen meer dan 10.000 gebouwen bezitten met een waarde tussen de 25 en 35 miljard euro.

 • Kosten besparen met slimme innovaties

  SAP logo

  Bij bedrijven en overheden is kostenbeheersing een centraal thema. Goed gekozen innovaties kunnen ondersteunen bij het implementeren van organisatieverbetering en hand in hand gaan met kostenbesparing.

 • ICT inspireert samenwerking overheid en bedrijfsleven

  Partijen wisselen standpunten en ervaring uit in uitstekende sfeer van ’Lagerhuisdebat’

  SAP logo

  ICT bij de overheid wordt door de politiek te vaak beschouwd als een onderdeel van een hoofdpijndossier. ICT manifesteert zich echter steeds vaker als middel voor vernieuwing. Zeven Nederlandse ICT-bedrijven willen gezamenlijk een bijdrage leveren om via een constructieve dialoog kennis en kunde te delen met vertegenwoordigers van de overheid.

 • Het Nieuwe Werken draait om meer dan tijd en plaats

  SAP logo

  De ambtenaar van de toekomst werkt niet alleen steeds meer plaats- en tijdonafhankelijk; hij doet zijn werk ook op een nieuwe manier. Het Nieuwe Werken kan daarbij niet zonder goed beveiligde en beheerde mobiele devices.

 • Standaardsoftware is geen zware kluif meer

  SAP logo

  Geïntegreerde softwaresystemen die zijn toegespitst op de overheid, inclusief snelle analysetechnologie, cloud computing en mobiele apps. Het kan met SAP – en zónder zware implementatietrajecten.

 • ICT en publieke sector in 2020: ‘Weg met de ketens’

  door: Frans van der Geest

  SAP logo

  De taken waarvoor de overheid staat, zullen er ook in de nieuwe politieke verhoudingen niet gemakkelijker op worden. Alleen een adequate informatievoorziening kan orde scheppen in de complexiteit van een overheidsapparaat dat moet krimpen en gelijktijdig slagvaardiger worden.