partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina TCS

Sustainathon daagt jongeren uit om milieuproblemen aan te pakken met technologie

nieuws | 9 december 2021

TCS kondigt een Europese wedstrijd aan die jonge geesten uitdaagt en in staat stelt om innovatieve ideeën te ontwikkelingen en uit te voeren en daarmee organisaties te helpen bij belangrijke duurzaamheidsvraagstukken met behulp van geavanceerde technologie. Aanmelden voor de Europese Sustainathon kan tot 21 januari 2022.

De competitie vindt plaats van 4 tot 6 februari 2022 en nodigt (universiteits)studenten en jonge professionals, met een passie voor het oplossen van echte problemen in de wereld middels hun eigen ideeën en technische knowhow, uit om deel te nemen.

Meer informatie en aanmelden

De Sustainathon bouwt op de klimaattop COP26 en de Europese Green Deal en moedigt de samenleving aan om klimaatverandering aan te pakken door middel van innovatie en technologie. Deelnemers worden gevraagd om creatieve oplossingen te ontwikkelen die helpen bij het bestrijden van ernstige milieuproblemen, zoals waterverspilling, farmaceutisch afval, het binnendringen van microplastics en de impact op bestuivers.

Een ecosysteem van invloedrijke partners uit de academische wereld, de overheid, start-ups en technologiebedrijven selecteert maximaal drie winnaars die de eer krijgen om hun oplossingen verder te ontwikkelen en te realiseren als onderdeel van het TCS Accelerator Program gedurende een periode van 7 maanden. Het programma wordt geleid vanuit TCS Pace Port™ Amsterdam – onderdeel van het wereldwijde netwerk van innovatiehubs. De winnende teams zullen gerichte ondersteuning krijgen van het Pace™-ecosysteem om de juiste combinatie van technologieën en tools in te zetten die noodzakelijk zijn om hun concepten realiteit te maken.

Deelnemers worden gevraagd om creatieve oplossingen te ontwikkelen die helpen bij het bestrijden van ernstige milieuproblemen

“We brengen mensen, bedrijven, overheidsinstellingen en leiders uit de industrie samen om sterke ecosystemen te creëren waarmee we collectief een groener en duurzamer Europa kunnen bouwen”, zegt Sapthagiri Chapalapalli, Head, TCS Europe. In de wereld is er geen gebrek aan goede ideeën. De uitdaging is vaak tijd en middelen om een concept te kunnen realiseren. Met de Europese Sustainathon willen wij het perfecte platform creëren om geweldige ideeën te presenteren, onderzoeken en in hoog tempo te ontwikkelen en daarmee de wereld een betere plek te maken.”

De Europese Sustainathon komt voort uit TCS’ doelstelling op het vlak van sociale verantwoordelijkheid en milieubeheer. Sinds de start van dit initiatief in 2020 in Singapore, breidt het Sustainathon-initiatief zich in rap tempo uit als het TCS-platform dat het genereren van nieuwe ideeën op het vlak van duurzaamheid onder studenten en de bredere samenleving faciliteert.

Om deel te nemen aan de Sustainathon 2022, kun je je ideeën hier indienen

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.