zoeken binnen de website

'Do's and don'ts van Shared Services'

door: Redactie | 12 november 2020

Hoe succesvol zijn shared service diensten? Wat zijn de ‘do’s and dont’s’? Wat kunnen we leren van de ontwikkelingen in Engeland? Daarover ging de (Engelstalige) iBestuur Thuisdebat Special, dat op woensdag 11 november werd gehouden en georganiseerd was in samenwerking met Pegasystems. Duidelijk werd onder meer dat de aanpak en de focus in Engeland verschilt met die in Nederland.

Van links af: Graham Cockcroft, Peter Brijs en Erik Bosveld. Beeld: screenshot iBestuur Thuisdebat Special

Deelnemers aan het debat waren: Erik Bosveld, programmamanager RijksZaak bij DICTU en Graham Cockcroft, innovatiemanager bij Shared Services Connected (SSCL). Gespreksleider van de Engelstalige online bijeenkomst was Peter Brijs, programmamanager bij DICTU.

Graham Cockcroft Shared Services Connected zorgt voor transformatie-programma’s binnen de publieke sector in het Verenigd Koningrijk, met als doel besparingen te realiseren. SSCL ondersteunt 21 grote overheidsorganisaties met financiële en personele diensten. Maandelijks verwerkt de organisatie 540.000 salarisbetalingen voor ambtenaren. Het callcenter handelt jaarlijks 2 miljoen gesprekken met een oplossingspercentage van 95 procent.

Erik Bosveld DICTU zet in op generieke diensten voor het Rijk. Het team van RijksZaak ondersteunt de primaire processen van diverse rijksoverheidsorganisaties, verdeeld over een groeiend aantal ministeries. Met de bewezen RijksZaak dienst kunnen organisaties snel zaakgericht werken implementeren. Via RijksZaak worden zaakgegevens, proces, dossier en interactie in één systeem afgehandeld.

Kijk hier het volledige debat terug (ruim 51 minuten)

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.