zoeken binnen de website

weblog

Lekker binnenlopen

door: Peter Lievense, 21 juni 2018

Peter Lievense

Er zijn ook kredietbanken in ons land zónder winstoogmerk en dat zijn die van de gemeenten. En wat blijkt: die vragen ook tot wel 14 procent rente!

lees meer

Hergebruik software in Italiaanse wet

door: Aleida van Dijk, 20 juni 2018

Aleida van Dijk - Delta 10

In Italië zijn overheden en semi-overheden al ruim 10 jaar verplicht om al hun broncode en documentatie onder een open licentie te publiceren. De intentie is mooi, maar gebeurt het ook?

reacties: 2

lees meer

Cybersecurity Agenda

door: Mark Elstgeest, 18 juni 2018

Mark Elstgeest

Medewerkers horen de gevaren en risico’s van digitalisering te kennen om er verantwoord mee om te gaan. Net zoals pubers de risico’s en verleidingen van drugs moeten kennen.

lees meer

Het ongemakkelijke gevoel van Cheers

door: Larissa Zegveld, 14 juni 2018

Als overheid kunnen wij burgers beter helpen als we uit onze eigen kokers komen. Als we de informatie die we hebben gebruiken voor een samenhangende dienstverlening.

lees meer

Domeinen.bon.an.za

door: Seger de Laaf, 12 juni 2018

Zonder website besta je niet. Toch? Maar is er ook onderzoek gedaan naar de beste manier van informatievoorziening? Welnee. “We weten toch zelf zeker wat het volk nodig heeft!”

reacties: 1

lees meer

Leading by example

door: Jan Willem Boissevain, 11 juni 2018

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

Leiders overtuigen door zelf het goede voorbeeld te geven. Zij winnen vertrouwen door goed voorbeeldgedrag. Zelfs als het gaat om het opruimen van gemorste koffie.

reacties: 1

lees meer

Overheid en Facebook

door: Peter Lievense, 7 juni 2018

Peter Lievense

Daarover zei de minister: ‘Handel in persoonsgegevens mag niet uitsluitend als verdienmodel worden gezien.’ Ik heb die zin drie keer gelezen, maar ik heb geen idee wat je nog meer met handel in persoonsgegevens kunt doen dan er aan verdienen.

lees meer

De overheid is Google niet

door: Hugo Aalders, 7 juni 2018

Hugo Aalders - VNG Realisatie

De overheid is nooit de motor van innovatie geweest en gaat dat ook nooit worden. Dat wil niet zeggen dat de overheid niet meebewegen moet met de veranderingen in de samenleving.

reacties: 10

lees meer

AVG & eID

door: Bart Jacobs, 6 juni 2018

Bart Jacobs

De techniek achter elektronische handtekeningen bestaat al lang, maar is nooit goed van de grond gekomen, door gebrek aan flexibiliteit en door hoge kosten. Maar er is een oplossing.

reacties: 1

lees meer

Met een kluitje in het bekende riet

door: Dirk-Jan de Bruijn, 5 juni 2018

Bij ICT-projecten bij de overheid zijn we zo vaak bezig met het leveren van gevechten over resources, budgetten en bevoegdheden, dat we het belang van het hogere doel vergeten.

reacties: 2

lees meer

Wein, Weib und Gesang 3.0

door: Paul Ruijgrok, 4 juni 2018

Paul Ruijgrok

Om te meten hoeveel impact de online wereld op de fysieke wereld heeft, is het voor raadsleden leerzaam om een digitale safari te houden in hun stad en op onderzoek uit te gaan.

lees meer

Is het gras echt groener bij de buren?

door: Willem Pieterson, 31 mei 2018

Als het gaat over digitale dienstverlening mogen we graag klagen over de Nederlandse situatie en wijzen naar best practices in landen die het ‘beter’ doen. Maar is dat wel terecht?

lees meer

Digitaliseren als een kip zonder kop

door: Michiel Phaff, 30 mei 2018

Michiel Phaff

We zijn al 22 jaar bezig met digitale infrastructuur, identificatieprotocollen, digitaliseringsprogramma’s. Maar wat is eigenlijk de rol van de gebruiker bij al die woorden?

lees meer

De informatiepositie van een raadslid

door: Henk Bos, 29 mei 2018

Henk Bos

De komende jaren gaat er binnen gemeenten veel veranderen. Het gekunstelde onderscheid tussen democratie en dienstverlening zal verdwijnen en ‘vraagsturing’ zal centraal komen te staan.

lees meer

Precies weten hoe het zit

door: Kristel Lammers, 28 mei 2018

Kristel Lammers - VNG

De kern van de Omgevingswet is dat we er samen uit moeten komen. Dat begint met te erkennen dat het nooit klaar is en dat je niet kunt vasthouden aan je eigen standpunt.

lees meer