zoeken binnen de website

weblog

Openstaan voor kritiek

door: Rejo Zenger, 15 oktober 2018

Rejo Zenger

De politie experimenteert met nieuwe technologie. Op zich is daar niets mis mee, maar dan moet het ook openstaan voor kritiek en geen moeilijke vragen onbeantwoord laten.

lees meer

Privacy bestaat niet

door: Seger de Laaf, 11 oktober 2018

Geen hond kan bijhouden door welke wifitrackers, slimme meters, zendmasten of beveiligscamera’s hij allemaal gevolgd wordt; dat punt zijn we allang voorbij.

reacties: 2

lees meer

AVG in de praktijk

door: Jan Willem Boissevain, 10 oktober 2018

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

De AVG mag dan nu wel van kracht zijn, maar het lijkt er op dat veel organisaties die AVG als een bedreiging zien die met een beschermingswal op afstand moet worden gehouden.

reacties: 1

lees meer

Ongevraagd advies over digitalisering

door: Sandra van Heukelom-Verhage, 9 oktober 2018

Sandra van Heukelom

Het recente advies van de Afdeling advisering van de Raad van State past in een tendens waarin kritisch naar de juridische implicaties van digitalisering wordt gekeken.

lees meer

Flow transport centraal, what else?

door: Dirk-Jan de Bruijn, 8 oktober 2018

Een experiment met vrachtwagentreintjes en slimme verkeerslichten. Het is niet alleen goedkoper en duurzamer, maar het levert ook razend enthouasiste chauffeurs op.

lees meer

Bocht voor bocht

door: Mark Elstgeest, 4 oktober 2018

Mark Elstgeest

De route van digitale transformatie wordt net als het beklimmen van de Passo Pordoi: bocht voor bocht, stap voor stap en op elk plateau een nieuw succes te vieren!

lees meer

Geen glazen bol

door: Ruben Boyd, 3 oktober 2018

Ruben Boyd

Als we echt willen begrijpen hoe KI onze toekomst zal vormgeven, en hoe we daar invloed over kunnen uitoefenen, zouden we een duik in het onzekere midden moeten nemen.

lees meer

eIDAS voor gemeenten: waarom nu (al)?

door: Carolien Nicolai, 2 oktober 2018

Carolien Nicolai

Sinds eind september is de Europese eIDAS-verordening van kracht, maar wees eens eerlijk: voor welk probleem is dit een (echte) oplossing en is dit het juiste moment?

reacties: 1

lees meer

AVG-hartjes

door: Marc van Opijnen, 1 oktober 2018

Marc van Opijnen

Het naleven van de AVG zorgt ervoor dat je je bijna een misdadiger voelt als je je privacy een beetje gerespecteerd ziet. Ook de overheid doet gewoon mee aan deze gekkigheid.

reacties: 4

lees meer

Digitaal (niet) vaardig? Onzin

door: Larissa Zegveld, 27 september 2018

Als mensen de digitale dienstverlening van de overheid niet weten te vinden of niet begrijpen, dan ligt dat niet aan hun vaardigheid, maar aan hoe de overheid de boel organiseert.

reacties: 5

lees meer

Spekkoek

door: Kristel Lammers, 25 september 2018

Kristel Lammers - VNG

Met de komst van de Omgevingswet en het DSO moet de digitale keten, de beleidscyclus, blijven draaien, maar ook in de verbinding moet het kloppen.

lees meer

Icebreaker

door: Ben Kokkeler, 24 september 2018

Ben Kokkeler

Een stad mag dan energiezuiniger of veiliger worden dankzij digitale data en technologie, maar hoe kom je daar? Hoe maak je de juiste keuzes en ben je genoeg deskundig?

lees meer

The future depends on what you do today

door: Dirk-Jan de Bruijn, 20 september 2018

Op een 6-tal routes 250 vrachtwagenritten in treintjes, geïntegreerd in de logistieke keten van zowel retail-, container-, als bloementransport. Dát is pas een uitdaging!

lees meer

Europa maakt meer kapot dan ons lief is

door: Menno Weij, 19 september 2018

Menno Weij - SOLV

Europa maakt het internet dood. De EU maakt de fundamentele fout om alle problemen met content op het internet, op het bord van de ISP’s en internetplatformen te leggen.

lees meer

Het 'digitaal kluisje' - Deel IV

door: Henk Bos, 18 september 2018

Henk Bos

De afgelopen 15 jaar is de ICT-ontwikkeling uitbesteed aan marktpartijen waarvan je niet kunt verwachten dat die ‘nee’ zeggen als de opdrachtgever onduidelijk is.

lees meer