Flow transport centraal, what else?

door: Dirk-Jan de Bruijn, 8 oktober 2018

Een experiment met vrachtwagentreintjes en slimme verkeerslichten. Het is niet alleen goedkoper en duurzamer, maar het levert ook razend enthouasiste chauffeurs op.

lees meer

- - - - -

Bocht voor bocht

door: Mark Elstgeest, 4 oktober 2018

Mark Elstgeest

De route van digitale transformatie wordt net als het beklimmen van de Passo Pordoi: bocht voor bocht, stap voor stap en op elk plateau een nieuw succes te vieren!

lees meer

- - - - -

Geen glazen bol

door: Ruben Boyd, 3 oktober 2018

Ruben Boyd

Als we echt willen begrijpen hoe KI onze toekomst zal vormgeven, en hoe we daar invloed over kunnen uitoefenen, zouden we een duik in het onzekere midden moeten nemen.

lees meer

- - - - -

eIDAS voor gemeenten: waarom nu (al)?

door: Carolien Nicolai, 2 oktober 2018

Carolien Nicolai

Sinds eind september is de Europese eIDAS-verordening van kracht, maar wees eens eerlijk: voor welk probleem is dit een (echte) oplossing en is dit het juiste moment?

reacties: 1

lees meer

- - - - -

AVG-hartjes

door: Marc van Opijnen, 1 oktober 2018

Marc van Opijnen

Het naleven van de AVG zorgt ervoor dat je je bijna een misdadiger voelt als je je privacy een beetje gerespecteerd ziet. Ook de overheid doet gewoon mee aan deze gekkigheid.

reacties: 4

lees meer

- - - - -

Digitaal (niet) vaardig? Onzin

door: Larissa Zegveld, 27 september 2018

Als mensen de digitale dienstverlening van de overheid niet weten te vinden of niet begrijpen, dan ligt dat niet aan hun vaardigheid, maar aan hoe de overheid de boel organiseert.

reacties: 5

lees meer

- - - - -

Spekkoek

door: Kristel Lammers, 25 september 2018

Kristel Lammers - VNG

Met de komst van de Omgevingswet en het DSO moet de digitale keten, de beleidscyclus, blijven draaien, maar ook in de verbinding moet het kloppen.

lees meer

- - - - -

Icebreaker

door: Ben Kokkeler, 24 september 2018

Ben Kokkeler

Een stad mag dan energiezuiniger of veiliger worden dankzij digitale data en technologie, maar hoe kom je daar? Hoe maak je de juiste keuzes en ben je genoeg deskundig?

lees meer

- - - - -

The future depends on what you do today

door: Dirk-Jan de Bruijn, 20 september 2018

Op een 6-tal routes 250 vrachtwagenritten in treintjes, geïntegreerd in de logistieke keten van zowel retail-, container-, als bloementransport. Dát is pas een uitdaging!

lees meer

- - - - -

Europa maakt meer kapot dan ons lief is

door: Menno Weij, 19 september 2018

Menno Weij - SOLV

Europa maakt het internet dood. De EU maakt de fundamentele fout om alle problemen met content op het internet, op het bord van de ISP’s en internetplatformen te leggen.

lees meer

- - - - -

Het 'digitaal kluisje' - Deel IV

door: Henk Bos, 18 september 2018

Henk Bos

De afgelopen 15 jaar is de ICT-ontwikkeling uitbesteed aan marktpartijen waarvan je niet kunt verwachten dat die ‘nee’ zeggen als de opdrachtgever onduidelijk is.

lees meer

- - - - -

Net werken

door: Hugo Aalders, 17 september 2018

Hugo Aalders - VNG Realisatie

Het bijwonen van congresseren is netwerken en vooral praten. Maar om dingen concreet voor elkaar te krijgen, moeten we ook doen. Praten én doen. Eigenlijk is het net werken.

lees meer

- - - - -

Robots nemen de wereld niet over

door: Jan Willem Boissevain, 14 september 2018

Jan Willem Boissevain  directeur Public  Pegasystems

We leven in een tijd waarin sciencefiction werkelijkheid wordt, maar robots zijn en blijven hulpmiddelen en zullen altijd ondergeschikt blijven aan mensen.

lees meer

- - - - -

Nog één keer over Google en de overheid

door: Michiel Phaff, 13 september 2018

Michiel Phaff

Kan de overheid net zo worden als Google of andere techbedrijven? Ja, mits zij denken vanuit de gebruiker en denken in kleine oplossingen voor het grotere probleem.

lees meer

- - - - -

Van kluis naar prikbord

door: Paul Ruijgrok, 12 september 2018

Paul Ruijgrok

Er zijn tal van initiatieven die allemaal proberen het ideaal beeld van burgers, die grip hebben op hun eigen informatie, te versterken. Maar welke waarheid hanteren ze?

reacties: 2

lees meer