zoeken binnen de website

De cloud staat paraat

door: Michiel Steltman | 20 maart 2020

Michiel Steltman

Ondanks de maatregelen om de gevolgen van het coronavirus te beperken, proberen we onze bedrijven en de maatschappij zo goed mogelijk draaiende te houden.

Velen werken noodgedwongen thuis. Dat kan alleen als toegang tot systemen en informatie betrouwbaar en veilig is geregeld en als goede communicatieoplossingen beschikbaar zijn. Het is niet mijn bedoeling om onder deze omstandigheden reclame te maken voor de cloud. Maar feit is dat organisaties die gebruikmaken van cloudoplossingen voor applicaties en data onder de huidige omstandigheden veel beter hun bedrijfsprocessen kunnen voortzetten dan organisaties die nog afhankelijk zijn van de traditionele ‘on premise’ IT. En die hun medewerkers alleen kunnen faciliteren op de werkplek op kantoor.

Als het stof van deze crisis weer is neergedaald zullen we beseffen dat dagelijkse, routinematige verplaatsingen naar een bureau dat ook best elders had kunnen staan toch niet zo vanzelfsprekend is als we altijd vonden. Vergaderen, online werken, samenwerken en communiceren: het kan ook op afstand, nu het op afstand moet. Bedrijven moeten die mogelijkheden omarmen, en niet alleen in tijden van crisis. De Nederlandse cloud- en services industrie staat paraat.

Michiel Steltman is directeur van Stichting Digitale Infrastructuur Nederland

Deze bijdrage is eerder geplaatst in Het Financieele Dagblad

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.