zoeken binnen de website

Innovatie

door: Peter Lievense | 19 oktober 2017

Peter Lievense

De tijd knaagt aan alles en alleen vernieuwing redt van verval. Dat geldt ook voor de credit card. De redactie credit card gebruiken we hooguit voor het online afrekenen van een appje of een verdwaald kabeltje. Deze week bereikte ons een dringend telefoontje van het creditcardbedrijf: onze kaartgegevens waren in criminele handen gevallen bij een massale database-hack. De alerte medewerker zag real time op haar scherm dat er grote betalingen mee werden uitgevoerd vanuit China. Fantastisch natuurlijk dat slimme software afwijkende betalingen signaleert en ijverige speurders daar werk van maken zodat de schade aan onze kant beperkt bleef. Betalen met een kaartnummer en vervaldatum: dat was safe – vroeger – in een winkel of een restaurant. Maar voor online betalingen behoeft het credit card-systeem dringend innovatie.

Innovatie is ook het toverwoord in het regeerakkoord, een willekeurige greep uit de toepassingen:
innovatie als antwoord op de globalisering; innovatief inkopen; innovatieve wetgeving; innovatie in de zorg; innovaties tegen misbruik van marktmacht; innovatieve producten in land- en tuinbouw; innovatieprogramma in de visserij; innovatie voor installatiebedrijven; duurzame innovatie in de circulaire economie; een innovatiegericht beleidspakket voor de concurrentiepositie van onze industrie; innovatie voor klimaatopgaven; de opbrengst van de kilometerheffing voor vrachtwagens gaat naar innovatie in de transportsector; innovatiebeleid voor de energietransitie; innovatie biedt enorme kansen als het gaat om mobiliteit; innovatie in het strafrecht; innovatieve wooninitiatieven voor woningcorporaties; innovatief aanbesteden; innovatie voor jonge boeren; innovatie in de kostenopbouw van geneesmiddelen; innovatie bij de politie; en als het thuis niet meer gaat, krijgen kinderen passende zorg mogelijk gemaakt door innovatie. En omdat deze zo mooi rond is: ‘financiële technologische innovaties dragen bij aan innovatie in de financiële sector’.

Het moge duidelijk zijn: de tand des tijds knaagt niet aan onze overheid. De ultieme innovatie werd vandaag gepresenteerd door NS. Vanaf 2018 rijdt er een nieuwe Sprinter op het spoor: ‘met stopcontacten en toilet’.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.