zoeken binnen de website

Lamme arm

door: Peter Lievense | 14 augustus 2014

Peter Lievense

De grootste dataroof ooit, zo heette de vermeende diefstal via een botnet van 1,2 miljard inloggegevens en 500 miljoen emailadressen door een ‘Russische bende’. Reces of niet, D66-Kamerleden wilden van minister Opstelten weten wat die daar aan dacht te gaan doen.

Niet zoveel waarschijnlijk, want het lijkt weer zo een typisch gevalletje ‘sokkenfabrikant-waarschuwt-voor-koude-winter’. Het nieuws kwam van een Amerikaans securitybedrijf dat verder geen bewijs voor de megaroof overlegde.

De Kamerleden kunnen de minister beter eens vragen hoe het kan dat notoire internetoplichters jarenlang, ongehinderd door de lange arm, goedgelovige koopjesjagers kunnen plukken. Zoals ondergetekende. Zonder nadenken een 30-pens-naar-usb kabeltje besteld bij laderwebshop. nl, omdat ik dat dekselse snoertje al twee weken kwijt was en ik mijn iPad niet meer kon gebruiken. Levering binnen 24 uur, prijs 7,95 euro. Mooi niet dus. Geld afgeschreven via iDeal en daar bleef het bij.

Een rondgang langs klachtensites als thuisvergelijken. nl, klacht. nl, trustpilot. nl, klachtenkompas. nl en trosradar leert dat laderwebshop al sinds medio 2012 vele honderden mensen heeft opgelicht. Een deel deed aangifte bij de politie en klaagde bij ING; de bank waar de buit naar toe gesluisd wordt. Niet vanwege de 7,95 euro, maar uit verbazing over die lamme arm gaan we daar de komende weken eens dieper induiken! To be continued!

Peter Lievense is hoofdredacteur van iBestuur

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.