Digitale toekomst eu

10 november: iBestuur event ‘Europese digitale identiteit’

Met een Europese digitale identiteit wil de overheid burgers meer controle over hun gegevens bieden en de eigen dienstverlening verbeteren. Een mooie ambitie, die wel de nodige vragen oproept. Op 10 november organiseert iBestuur hierover een event in samenwerking met het ministerie van BZK, de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) en marktpartijen.

Welke plaats heeft de digitale identiteit in de ontwikkeling van onze Europese samenleving in het digitale tijdperk? | Beeld: Shutterstock

Doelgroep

Dit event is bedoeld voor beleidsmakers, bestuurders en beslissers binnen de publieke sector c.q. uitvoeringsorganisaties die contact hebben met burgers en bedrijven. Behoort u tot de doelgroep, dan kunt u gratis deelnemen aan het congres.
Bent u werkzaam bij organisaties die niet tot de doelgroep behoren, dan zijn de kosten € 370,- per persoon. Partners van iBestuur krijgen 50% korting op de toegangsprijs.

Datum: 10 november
Plaats in de Caballero Fabriek in Den Haag

Vragen

Tijdens het event komen diverse vragen aan de orde:

  • Feitelijk: wat houdt de Europese digitale identiteit in, wat is het nut ervan?
  • Principieel: is de angst voor een controle samenleving reëel, of een ongewenste perceptie? Welke gedachten lever er over cybersecurity, privacy en digitale inclusie?
  • Praktisch: is de overheid er klaar voor, als het om organisatie, gegevensbeheer en digitale architectuur gaat? Wat kunnen we leren van andere landen? Hoe kunnen overheid en markt samenwerken?

Bekijk HIER het programma

Sprekers

Er staat een aantal interessante sprekers op het programma, zoals:

  • Lorena Boix Alonso, Director for Digital Society, Trust & Cybersecurity, Directorate General for Communications Networks Content and Technology (DG CONNECT) bij de Europese Commissie
  • Jaap-Henk Hoepman, hoogleraar/universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit Nijmegen en gasthoogleraar aan de Karlstad Universiteit in Zweden. Hij onderzoekt onder andere ‘privacy by design’: het ontwikkelen van systemen die vanaf het begin gebouwd worden rondom gegevensbescherming.
  • Michiel van der Veen, directeur Innovatie en Ontwikkeling bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RiVG)
  • lyaz Nasrullah, Digitaal strateeg en Trouw-columnist, hij adviseert startups, grootbedrijven en overheden over hun digitale strategie en digitale innovatie.

Aanmelden

Aan de deelname zijn voor de doelgroep geen kosten verbonden, maar we rekenen er wel op dat u dan ook komt. Houd rekening met onze annuleringsvoorwaarden.

Klik HIER om u aan te melden

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren