Nieuws

4,2 miljoen subsidie voor Dutch Societal Innovation Hub (DSIH)

De Dutch Societal Innovation Hub (DSIH) krijgt een Europese, meerjarige subsidie van 4,2 miljoen euro, gefinancierd door de Europese Commissie en het ministerie van Binnenlandse Zaken. De DSIH wil steden en regio’s helpen bij grote maatschappelijke transformaties met behulp van innovatie, digitalisering en nieuwe technologie.

Het doel van de DSIH is om de innovatie-infrastructuur van gemeenten en provincies te versterken. | Beeld: Shutterstock

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en InterProvinciaal Overleg (IPO) vertegenwoordigen het belang van gemeenten en provincies. Andere partners zijn Brightlands Smart Services Campus, Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven, Digicampus, Gemeente Rotterdam en het Urban Development Initiative (UDI). De opgedane kennis delen de partners uiteindelijk met hun achterban.

Het doel van de DSIH is om de innovatie-infrastructuur van gemeenten en provincies te versterken. Bijvoorbeeld door kennisuitwisseling. De subsidie helpt de 7 aangesloten partners om sneller van elkaar te leren. Daar komen vervolgens standaarden uit, voor alle publieke dienstverleners te gebruiken.

Er komt ook een portaal waar partners geleerde lessen kunnen delen om van elkaars expertise en ervaringen te leren. Bijvoorbeeld op het gebied van interoperabiliteit (het kunnen uitwisselen van gegevens tussen overheden, en tussen de overheid, bedrijven en burgers). Het programma start naar verwachting op 1 oktober en komt daarna met een agenda met acties.

Dutch Societal Innovation Hub

Het doel van de DSIH is de innovatie infrastructuur van gemeenten en provincies versterken en de groene transitie samen te brengen door:

  • Maatschappelijke uitdagingen op te lossen door samenwerking te vergroten;
  • Interoperabiliteit te ontwikkelen;
  • Missieprojecten te helpen creëren die aansluiten bij de algemene missie en faciliteren van het netwerk.

Bron: Digitale Overheid

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren