Digitale toekomst eu
Nieuws

Brussel wil 865 miljoen euro investeren in netwerkinfrastructuur

Vlaggen wapperen voor de gebouwen van het Europees Parlement in Brussel

De Europese Commissie wil de komende vier jaar zo’n 865 miljoen euro investeren in connectiviteit, meldt Data News. Meer burgers en bedrijven moeten profiteren van de innovatieve connectiviteitsinfrastructuur.

Volgens Data News gaat het om projecten met betrekking tot 5G en de netwerkinfrastructuur. De investering maakt deel uit van het programma Connecting Europe Facility (CEF). Tussen 2024 en 2027 wordt er budget vrijgemaakt voor het verbeteren van de Europese digitale infrastructuur.

5G-infrastructuur

Met het geld wordt onder andere geïnvesteerd in de uitrol van 5G-infrastructuur in Europa. Daarnaast gaat het naar initiatieven voor edge cloud en computing in sectoren zoals gezondheid, productie, transport en logistiek. Ook wordt er geïnvesteerd in de vernieuwing en uitrol van backbone-netwerken, waaronder onderzeese kabels en kwantumcommunicatienetwerken. Tot slot gaat er geld naar operationele digitale platformen voor transport- en energie-infrastructuur, die geïntegreerd kunnen worden met bestaande digitale infrastructuur.

Strategisch belang

Volgens de website moeten deze investeringen ervoor zorgen dat de doelstellingen om burgers en bedrijven voor 2030 toegang te geven tot 5G en gigabitverbindingen, worden behaald. “De verbetering van onze connectiviteit is van strategisch belang voor de EU. Met dit tweede werkprogramma willen we meer burgers en bedrijven verbinden en innovatieve connectiviteitsinfrastructuur lanceren”, aldus Margrethe Vestager, Executive Vice-President voor “A Europe Fit for the Digital Age”, tegen de website.

De Europese Commissie publiceert binnenkort meer informatie over het proces voor geïnteresseerde organisaties of overheden die gebruik willen maken van de Europese budgetten.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren