Persbericht

Alle Drechtsteden kiezen voor Key2Burgerzaken van Centric

Na Zwijndrecht en Dordrecht kiezen ook de overige vier gemeenten binnen de Drechtsteden voor de burgerzakenoplossing van Centric, Key2Burgerzaken.

De Drechtsteden is een samenwerkingsverband en netwerkorganisatie van de zes gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. De gemeenten werken al geruime tijd samen om zo efficiënter te kunnen werken en hun dienstverlening te verbeteren. De gemeenten hebben gezamenlijk een Europese selectie uitgeschreven voor één uniforme GBA-applicatie. Nu gebruiken de gemeenten nog meerdere applicaties. De overstap wordt ingegeven door het streven van de gemeenten naar kostenbesparing en een vergaande mate van samenwerking in de vorm van een Drechtstedelijk Klantcontactcentrum.

Met het gebruik van maar één oplossing voor de complete basisregistratie personen wordt de basis gelegd voor een uniformering van de werkprocessen en worden condities geschapen die resulteren in één backoffice en één klantcontactcentrum voor alle genoemde gemeenten. Tijdens het aanbestedingstraject sloot de oplossing en het aanbod van Centric het beste bij aan bij de eisen en wensen van de zes gemeenten.

Eén uniforme burgerzakenoplossing

Van verschillende bedrijfsapplicaties voor burgerzaken gaat de gemeenten in de Drechtsteden nu dus naar één uniforme oplossing voor het totale aandachtsgebied Burgerzaken. Centric zal Key2Burgerzaken implementeren inclusief een aantal aanvullende modules voor onder andere Verkiezingen en Naturalisatie. Ook de huidige gebruikers, Zwijndrecht en Dordrecht zullen Key2Burgerzaken breder gaan inzetten. Hiermee beschikken alle gemeenten over de modernste integrale oplossing op dit vakgebied.
Omdat de gemeenten op dezelfde wijze en met dezelfde applicatie gaan werken, hoeven de gemeenten nog maar één omgeving operationeel te houden. Het samenwerkingsverband bespaart met de overstap naar Centric daardoor flink op de kosten, profiteert van optimale beschikbaarheid en hebben ze de voordelen van één aanspreekpunt en contractpartner. De applicatie zal nog dit jaar bij alle gemeenten worden geïmplementeerd.

Over Key2Burgerzaken

De oplossing Key2Burgerzaken ondersteunt gemeenten bij alle processen van de afdeling Burgerzaken. Samen bedienen gemeenten met de Centric-oplossing meer dan tien miljoen inwoners. Het resultaat van jarenlang, soms tegen de stroom in, blijven investeren in nieuwe oplossingen om de dienstverlening van gemeenten te verbeteren. Binnen dit Centric-portfolio vallen ook alle oplossingen voor e-dienstverlening en de aansluiting op de toekomstige landelijke basisregistratie personen. Ook het nieuwste portaal Burgerzaken dat deze zomer operationeel is gegaan in Lansingerland en Baarn is daar onderdeel van.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren