Persbericht

Belastinguitvoerder BsGW verlengt IT-uitbesteding aan Centric

De Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg (BsGW) en Centric hebben de samenwerking voor IT-uitbesteding met vijf jaar verlengd. Op 23 mei ondertekenden Karim Henkens (CEO Centric) en Jan Willemsen (Directeur BsGW) een vernieuwde overeenkomst.

De Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg (BsGW) is de belastinguitvoerder van dertig Limburgse gemeenten en het Waterschap Limburg. Centric beheert al sinds 2012 de volledige IT-omgeving van BsGW. Daaronder vallen de IT-infrastructuur, kantoorautomatisering en businessapplicaties. Ook verzorgt Centric de eerstelijns servicedesk en het beheer van de VoIP-communicatie (Voice over Internet Protocol).

Adaptive Infrastructure Services

Centric levert de IT-infrastructuur van BsGW vanuit een private cloudomgeving met de Adaptive Infrastructure Services. Hiermee kan BsGW de IT-voorzieningen voortdurend eenvoudig aanpassen aan het actuele applicatielandschap. Ook werkt BsGW met de Centric-applicatie Key2Belastingen, een geïntegreerde oplossing die alle taken rondom belastingen en de basisregistratie WOZ afhandelt.

Inzetten op verdere standaardisatie

Jan Willemsen van BsGW: “De afgelopen vijf jaar is BsGW fors gegroeid. Er zijn 27 gemeenten na de initiële start extra aangesloten Centric zorgde daarbij steeds dat de IT-infrastructuur probleemloos meegroeide. Ook Centrics goede en flexibele servicemanagement heeft bijgedragen aan onze keus om te verlengen. De verlenging geeft ons zekerheid voor de komende jaren en helpt ons in te zetten op verdere standaardisatie van werkprocessen en applicaties.”

Over BsGW

BsGW Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen is een samenwerkingsverband voor heffing en inning van gemeentelijke en waterschapsbelastingen en voor uitvoering van de wet WOZ. 30 van de 33 Limburgse gemeenten en het Waterschap Limburg werken samen in BsGW.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren