Persbericht

Centric automatiseert bezorging van reisdocumenten

Centric werkt met de gemeenten Dordrecht, Arnhem en ’s Hertogenbosch en de Kafkabrigade aan een functionaliteit in Key2Burgerzaken waarmee ruim 400.000 burgers kunnen kiezen hun nieuwe reisdocumenten thuis te ontvangen of op het werk te laten bezorgen.

Als een aanvrager kiest om zijn reisdocument te laten bezorgen, worden de bezorggegevens via Key2Burgerzaken op veilige wijze doorgegeven aan een vaste bezorgpartner. Deze haalt dagelijks de nieuwe documenten op het gemeentekantoor op en bezorgt ze bij de burger thuis of op het werk.

Makkelijker voor burgers en gemeenten

Zowel voor burgers als voor de gemeenten maakt deze uitbreiding van de dienstverlening het aanvragen van reisdocumenten nog eenvoudiger. Waar burgers nog slechts één keer naar het gemeentekantoor hoeven voor een nieuw document, hoeven ook gemeenten zich beduidend minder met de uitgifte van de documenten bezig te houden en besparen hiermee dus tijd en geld.

Rijbewijzen

Voorlopig beperkt de uitbreiding zich tot reisdocumenten als paspoorten en identiteitskaarten, maar in de toekomst zullen naar verwachting ook rijbewijzen op deze wijze bezorgd gaan worden.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren