Nieuws

Centric en Antea Group investeren in startups via CAG Ventures

Centric en Antea Group investeren via CAG Ventures in samenwerkingsverbanden met start-ups en scale-ups die actief zijn op het snijvlak van IT en engineering.

CAG Ventures is een initiatief van Centric en Antea Group en biedt jonge ondernemingen kennis, kapitaal en toegang tot een interessant klantennetwerk. Door met start-ups en scale-ups samen te werken, kunnen we de ontwikkeling van nieuwe producten intensiveren. Ook kunnen we eenvoudiger nieuwe markten aanboren en het innoverend vermogen versnellen.

Innovatiekracht en -snelheid zijn van wezenlijk belang voor zowel Centric als Antea Group. Bovendien hebben beide organisaties een sterke focus en positie op de markten overheid, financiƫle dienstverlening, retail, logistiek en industrie. Door in een vroeg stadium de handen ineen te slaan met andere ondernemers, zorgen de organisaties samen voor de stap van veelbelovend businessplan naar commercieel succesvolle uitvoering.

Participaties

De eerste participatie van de start-up accelerator is al een feit. CAG Ventures investeert in de drone-technologie van Sky Survey, die visuele inspecties veiliger en goedkoper maakt. In april presenteren opnieuw jonge ondernemers hun plannen aan het bestuur van CAG Ventures. Deze bestaat uit Freddie Veltmaat (CTO Centric), Rob van Dongen (CEO Antea Group) en Martijn Janmaat (lid van de non-executive board van Centric).

Investeren in talent en innovatie

IT-dienstverlener Centric en ingenieurs- en adviesbureau Antea Group zijn met elkaar verbonden via moederbedrijf Sanderink Investments. De start-up accelerator past binnen de gedeelde visie op ondernemerschap en technologie en de wens om jonge ondernemers te ondersteunen in hun ontwikkeling. Gerard Sanderink richtte zelf enkele jaren geleden een stichting op die studiebeurzen aanbiedt aan talentvolle studenten en investeert in een technologiecentrum in Twente. Dit technologiecentrum gaat als broedplaats, werkplaats en innovatieversneller fungeren, waar kennis van getalenteerde en gemotiveerde studenten en lokale kennis- en productiebedrijven tot bloei komen.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren