Persbericht

Centric in top 3 met meest tevreden medewerkers

Centric staat in de top 3 van IT-bedrijven met de meest tevreden medewerkers. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat jaarlijks wordt uitgevoerd in opdracht van zakenblad Incompany.

Share

Voor de grootste organisaties in Nederland heeft Incompany ook dit jaar weer de tevredenheid en de reputatie onder werknemers in kaart gebracht. Deelnemers aan de enquête beoordeelden hun werkgever traditiegetrouw op achttien verschillende aspecten, zoals ‘betrouwbaar’, ‘arbeidsvoorwaarden’, ‘carrière’ en ‘solide’. Voor het uiteindelijke rapportcijfer werd het gemiddelde van alle beoordelingen genomen.

Hoge scores voor collegialiteit en baanzekerheid

Centric-medewerkers antwoordden in het bijzonder zeer positief over de cultuur binnen het bedrijf (7,45), hun eigen functie (7,33) en het gebrek aan bureaucratie. Dat het bij Centric prettig werken is, blijkt verder uit de hoge waardering van medewerkers voor elkaar: collegialiteit scoort een 8 en ook het vertrouwen in de baanzekerheid wordt met een 8- uitstekend beoordeeld. Met een mooie gemiddelde score van 7,0 treedt Centric toe tot de top 3 van IT-werkgevers.

Centric snelste stijger

Ook de interne reputatie heeft afgelopen jaar een flinke vlucht genomen bij Centric. Met een zevende plek in de totale ranglijst tegenover een vijfenzeventigste plek vorig jaar, is het internationale IT-bedrijf met afstand de snelste stijger in het 103 organisaties tellende deelnemersveld.

De meest tevreden werknemers staan overigens op de loonlijst bij Shell. Met een 7.86 scoort de Koninklijke nog net iets hoger dan in het onderzoek van vorig jaar. Van alle deelnemende organisaties geniet woonketen IKEA op dit moment de best interne reputatie, op de voet gevolgd door Wageningen University.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren