Persbericht

Centric investeert in start-up democratisch platform Civocracy

Centric investeert in het online discussieplatform van Civocracy, dat bijdraagt aan meer betrokkenheid bij de lokale politiek door overheid en samenleving bij elkaar te brengen.

Het platform van Civocracy biedt een online podium voor constructieve discussie en geeft burgers, bedrijven en andere organisaties meer invloed op de besluitvorming in hun regio. Overheden hebben de kans om te profiteren van de kennis in de samenleving en meer mensen te betrekken bij het besluitvormingsproces.
Civocracy werd in juli vorig jaar geïntroduceerd tijdens de Startupbootcamp Smart City & Living in Amsterdam, een van de voornaamste acceleratorprogramma’s in Europa. Met de steun van dit drie maanden durende programma bracht Civocracy haar platform in 2015 live.

Gemeente Losser als eerste aan de slag met discussieplatform

Na een succesvolle crowdfundingcampagne doet ook Centric nu een kapitaalinjectie, waardoor Civocracy haar organisatie kan versterken en het platform verder kan uitbouwen. De start-up haalde diverse pilotklanten aan boord en sloot onlangs een overeenkomst met de gemeente Losser.
Overheden staan voor de complexe uitdaging om inwoners en organisaties actief te betrekken bij publieke vraagstukken. De gemeente Losser is dan ook erg enthousiast over de mogelijkheden van Civocracy. Wethouder Marcel Wildschut: “Als gemeente Losser zijn we steeds op zoek naar manieren waarop we inwoners kunnen betrekken bij de voorbereiding op besluitvormingsprocessen. Traditioneel doen we dat via informatie- en beginspraakavonden, maar in de huidige digitale samenleving vinden we dat we inwoners ook via nieuwe methoden de gelegenheid moeten bieden hun bijdrage te leveren. De eerste ervaringen zijn positief en de ondersteuning vanuit het team van Civocracy ervaren wij als zeer betrokken en enthousiast.

Kennis in de samenleving benutten

Ook Karim Henkens, CEO van Centric, is enthousiast over de potentie van het platform: “Civocracy past bij de ambitie van de overheid om met nieuwe oplossingen de afstand tot de samenleving te verkleinen. Overheidsorganisaties die slim gebruikmaken van de aanwezige kennis hebben de toekomst. Investeren was voor ons een logische stap.”

Civocracy internationaal actief

Op dit moment is Civocracy actief in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Ook in Duitsland is het eerste contract al getekend, met de gemeente Potsdam. Met de hulp van een sterke partner kan Civocracy haar propositie versterken en uitbouwen. Daarnaast kan Civocracy dankzij de nieuwe investering continuïteit bieden aan overheden die deelnemen. Centric en Civocracy verwachten dat de behoefte aan zogenaamde ‘civic technology’ de komende jaren verder toeneemt.

Meer weten?

Ga voor meer informatie naar de website van Civocracy.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren