Persbericht

Centric nieuwe sponsor wielerbond KNWU

De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) heeft in het bedrijf Centric een sterke partner gevonden. Centric is de nieuwe sponsor van de nationale wegselecties en ondersteunt de KNWU bij de promotie van de wielersport.

Op 18 mei tekenden directeur van de KNWU Huib Kloosterhuis en CCO van Centric Hans Schrijver daarvoor een tweejarig sponsorcontract. De combinatie van zichtbaarheid op het WK en de rol van de KNWU bij de groei van de Nederlandse wielersport sluit aan bij de kernwaarden en ambities van Centric. Als maatschappelijk betrokken onderneming levert Centric graag een positieve bijdrage aan de inzet van de KNWU. Naast het creëren van naamsbekendheid via shirtsponsoring van de nationale elite mannen-, vrouwen- en beloften selecties, is de sponsorovereenkomst dan ook gericht op het opleiden in en promoten van de wielersport.

Investeren in Nederlandse topprestaties

De KNWU ziet het partnerschap met Centric als een blijk van waardering en vertrouwen in de wielersport en de rol daarbij van de KNWU. Directeur van de KNWU Huib Kloosterhuis: “Dat Centric haar naam verbindt aan de wielersport toont aan dat het bedrijf ons vertrouwen in de toekomst van de wielersport deelt. Wij zijn Centric dankbaar dat zij investeert in de wegsport. Op deze manier kunnen we ook de komende jaren garanderen dat wielerliefhebbers genieten van Nederlandse topprestaties.”

Hans Schrijver, CCO Centric: “Steeds meer mensen worden gegrepen door het wielervirus. Voor Centric reden om deze groeiende sport te kiezen om haar naamsbekendheid te vergroten. We kiezen hierbij voor sponsoring van de KNWU vanwege haar verbindende rol binnen de Nederlandse wielersport en de bijdrage die we hiermee kunnen leveren aan talentontwikkeling en de promotie van de wielersport.”

Over de KNWU

De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU is gevestigd in het Huis van de Sport in Nieuwegein en telt 31.000 leden per 1 mei 2015. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor sportieve fietsers georganiseerd.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren