Persbericht

Centric ondertekent convenant voor BAG-BGT-standaard

Centric heeft in april met andere leveranciers het convenant ondertekend voor de ondersteuning van de nieuwe standaard voor berichtenverkeer tussen de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG).

Gemeenten hebben de wettelijke taak om de basisregistraties BAG en BGT bij te houden. De basisgegevens van adressen en gebouwen worden geregistreerd in de BAG, de geografische gegevens in de BGT.
In het convenant spreken de leveranciers af dat ze de nieuwe berichtenstandaard StUF-Geo BAG gaan ondersteunen. Brede ondersteuning van de standaard bevordert gegevensuitwisseling tussen applicaties van verschillende leveranciers en helpt gemeenten de basisregistraties BGT en BAG in samenhang te beheren.

Centric neemt de standaard deze zomer in gebruik

Centric is een voorloper in het implementeren van de standaard in haar BAG-applicatie Key2BAG. Een eerste versie van de module is eind juli klaar voor certificering. Gegevens uit de BAG zijn nodig binnen de BGT en uitwisseling van geometrie van de BGT brengt voordelen bij het beheer van de BAG. De standaard maakt het bijhouden van beide registraties eenvoudiger en houdt de kwaliteit van de BGT op peil.

Samen met de nieuwe standaard beheert Geonovum ook de compliancy testvoorziening. Het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) publiceert de compliancy resultaten in de GEMMA Softwarecatalogus.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren