Artikel

Centric Overheid-magazine: Bent u voorbereid op de Omgevingswet?

Het laatste Centric Overheid-magazine van dit jaar zet koers richting de Digitale Agenda 2020 en duikt alvast in de Omgevingswet. Verder nemen wij graag uw laatste restje koudwatervrees voor open data weg.

Met Bart Drewes (VNG) spreken we over de deze zomer vastgestelde Digitale Agenda 2020. Om overeind te blijven in een digitaliserende samenleving moeten gemeenten samen optrekken en manieren vinden om hun dienstverlening verder te verbeteren. Hoe pakken zij dat aan? 

Innovatie in de lichtstad

Tegen het eind van 2015, door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Jaar van het Licht, bekijken we hoe Eindhoven zijn bijnaam eer aandoet en slimme verlichting ontwikkelt om uitgaansagressie terug te dringen in de langste stapstraat van Nederland. Informatieadviseur Ad Steenbakkers vertelt over deze en andere innovaties van zijn gemeente.

Omgevings wat?

Iets verder weg, maar daarom niet minder urgent, is de invoer van de Omgevingswet, straks in 2018. Deze nieuwe wet voegt talloze wetten en regelingen samen, een mammoetoperatie met gevolgen voor alles en iedereen die met de leefomgeving te maken heeft. Samen met Antea Group helpt Centric organisaties bij de voorbereidingen. Dat en meer, in deze goedgevulde novemberuitgave van Centric Overheid!

Magazine ontvangen?

Het magazine Centric Overheid informeert klanten bij de lokale overheid over actuele ontwikkelingen rond overheid en ICT. Wilt u de Centric-magazines ontvangen? Abonneer u kosteloos via centric.eu/magazines. Eerder verschenen nummers zijn ook online te bekijken.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren