Persbericht

Centric presenteert nieuwe BAG-oplossing

De volledig vernieuwde Centric-oplossing voor het beheer van de Basisregistraties Adressen en Gebouwen, Key2BAG 4.0, is klaar voor gebruik. De nieuwe release is vanaf nu beschikbaar voor klanten.

Key2BAG, de applicatie waarmee gemeenten de administratie van hun adressen en gebouwen beheren, heeft in de afgelopen anderhalf jaar een metamorfose ondergaan. Deze release van Key2BAG 4.0 bevat technische en uitgebreide functionele verbeteringen.

Rucphen

Ralph Stremme, gegevensbeheerder bij pilot-gemeente Rucphen, is als lid van de klankbordgroep nauw betrokken geweest bij de vernieuwingsslag. Samen met collega’s van enkele andere gemeenten heeft Stremme meegedacht over de verbeteringen van de procesapplicatie. “De nieuwe Key2BAG bevat handige nieuwe functionaliteit. Bijvoorbeeld het opslaan in concept en de controle van authentieke objecten. Ook is de DDS-koppeling op basis van StUF-BG 03.10 verbeterd. Ik raad gemeenten aan niet te lang te wachten met overstappen.”

Concept / authentiek

De vorige versie van Key2BAG beschikte al over een geïntegreerde GIS-component, gestandaardiseerde koppelvlakken met onder andere WABO-, WOZ– en CAD/GIS-systemen en uitgebreide ondersteuning van de BAG-processen via wizards en bulkfunctionaliteit. In de nieuwe versie zijn de functionaliteiten van concept- en authentieke situaties verbeterd. Verder is er een flink aantal wensen gerealiseerd. Een volledig overzicht van de verbeteringen staat op de ondersteuningssite.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren