Persbericht

Centric wijzigt directiestructuur

Centric kiest voor een one tier board als de nieuwe directiestructuur die past bij de huidige omvang van de organisatie en de ambitie om de activiteiten verder uit te bouwen.

In het Angelsaksische model bestaat de directie uit een gelijk aantal non-executives en executives. Karim Henkens, Hans Schrijver en Frank van Gemert – allen reeds jarenlang werkzaam bij Centric – zijn de executives. Algemeen directeur en eigenaar Gerard Sanderink wordt non-executive member. De nieuwe structuur wordt geimplementeerd zodra ook de twee andere non-executive members zijn vastgesteld.

Door de invoering van het nieuwe directiemodel kan Gerard Sanderink de dagelijkse leiding officieel overdragen aan de nieuwe hoofddirectie, maar in bijzondere omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een overname, een bijdrage leveren. De overdracht is een logisch vervolg van de afgelopen jaren waarin Karim Henkens en Hans Schrijver al grotendeels leiding gaven aan de organisatie. Karim Henkens vervult in de toekomst de rol van Chief Executive Officer (CEO) en president, Hans Schrijver Chief Commercial Officer (CCO) en vice-president en Frank van Gemert Chief Operational Officer (COO).

Gerard Sanderink: “Ik ben ervan overtuigd dat mijn gedachtegoed – waarin goed ondernemerschap en stabiliteit voor klanten en medewerkers voorop staan – goed geborgd is binnen Centric en deze directie. Ik werk al bijna twintig jaar in teamverband samen met deze collega’s en zij zijn altijd nauw betrokken geweest bij de uitbouw van ons bedrijf. Met deze stap kan ik meer tijd vrijmaken voor mijn andere bedrijven, waaronder Oranjewoud en Strukton.”

Ambities

De directie heeft voor de toekomst een aantal speerpunten vastgesteld. In 2013 wordt toegewerkt naar een positionering op vier hoofdactiviteiten, te weten Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services. Daarnaast wordt verder vormgegeven aan de internationale samenwerking tussen de Centric-bedrijven. Om deze ambities waar te maken is een goed ingerichte organisatie van groot belang. Hier zijn in 2012 de nodige stappen voor gezet – uiteindelijk resulterend in een samenvoeging van meerdere entiteiten in Centric Netherlands B.V. Met de keuze van een nieuwe directiestructuur wordt hier vervolg aan gegeven.

Over de Executives

Karim Henkens (CEO)

Na het afronden van de studie bedrijfskunde in Eindhoven in 1990, startte Karim Henkens zijn carrière bij HCS. In 1992 ging hij in op het verzoek van Gerard Sanderink, directeur en eigenaar van Centric, om als directeur te fungeren bij CIOB, een van de voorlopers van de huidige Centric-divisie Centric Public Sector Solutions. In eerste instantie als commercieel directeur en later als algemeen directeur heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling en uitbouw van de organisatie en activiteiten van CIOB, later CIOB Kramers en vanaf 1 januari 2000 Centric Public Sector Solutions. Naast de uitoefening van het algemeen directeurschap was hij nauw betrokken bij tal van acquisities door de Centric-organisatie. Vanaf 2001 bekleedde Karim Henkens de functie van divisiedirecteur binnen Centric Holding. Als zodanig was hij nauw betrokken bij de verdere uitbouw van de activiteiten van de software divisies en de internationale positionering van de activiteiten van Centric als geheel. In 2013 wordt Karim Henkens benoemd tot Chief Executive Officer en President van Centric.

Hans Schrijver (CCO)

Na zijn bedrijfseconomische studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft Hans Schrijver diverse rollen vervuld bij Interleasing Nederland B.V. Daarna ging hij als directeur werken voor Centric Automatiseringsdiensten, destijds een onderdeel van de Sanderink Groep. Als detacheringsbedrijf richtte Centric Automatiseringsdiensten zich met zo’n 500 medewerkers op kantoorautomatiseringsactiviteiten. Na de divisievorming binnen Centric in 2003 werd Hans als directeur verantwoordelijk voor de divisie Centric Managed ICT Services. Inmiddels is deze divisie actief onder de naam Centric Infrastructure Solutions & Services en met ruim 1.400 medewerkers uitgegroeid tot een totaalleverancier van kantoorautomatiseringsdiensten; van training en detachering tot en met full service outsourcing. In 2013 wordt Hans Schrijver benoemd tot Chief Commercial Officer en Vice-President.

Frank van Gemert (COO)

Frank van Gemert heeft verschillende rollen vervuld binnen de Centric-organisatie. In 2004 is zijn bedrijf Plus Software overgenomen door Centric, waarna hij als directeur verantwoordelijk was voor de softwareoplossingen voor de bouwsector, de maatwerkprojecten op het gebied van software en tot slot voor de divisie Software Engineering. Tevens was hij nauw betrokken bij de opstart van Centric iTV Solutions. In 2013 wordt Frank van Gemert benoemd tot Chief Operational Officer.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren