Persbericht

DOWR kiest Centric-oplossingen voor Belastingen en Financiën

DOWR, het samenwerkingsverband van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte, gaat haar taken op het gebied van belastingen en financiële administratie de komende jaren uitvoeren met de oplossingen van Centric.

CEO van Centric Karim Henkens en directeur Bedrijfsvoering gastgemeente Deventer Hans Langeveld zetten op 6 april hun handtekening onder het contract.
Door samen te werken met Centric profiteren de gemeenten niet alleen van lagere uitvoeringskosten, maar ook van eenvoudiger beheer. Directeur Langeveld ziet de voordelen van het hebben van één leverancier voor de belastingen en de financiële administratie: “Met Centric kiezen we voor een geïntegreerde gebruiksvriendelijke totaaloplossing.”
Onderdeel van de brede aanbesteding is ook een medewerkersportaal voor het raadplegen van alle aanslagen, taxatieverslagen, vorderingen en inkoopfacturen voor de drie gemeenten. Ook geeft de managementtool DOWR en haar klanten snel en eenvoudig inzicht in haar financiële ontwikkelingen.

Selfservice voor burgers en bedrijven

Met haar nieuwe belastingenoplossing Key2Belastingen geeft DOWR invulling aan het totale proces rondom belastingen. Kenmerkend voor de nieuwe voorziening is de uitgebreide online dienstverlening, waarmee burgers en bedrijven hun zaken volledig kunnen afhandelen.
Zowel de inwoners als de DOWR-gemeenten kunnen gebruikmaken van eenduidige en hoogwaardige dienstverlening.

Key2Financiën, het informatiesysteem voor financieel management en projectbeheersing, is speciaal ontwikkeld voor gemeenten, samenwerkingsverbanden, provincies en waterschappen. De geïntegreerde workflow zorgt voor een gestandaardiseerde, eenvoudige werkwijze.
Zo komen privaatrechtelijke vorderingen vanuit de financiële applicatie dankzij de koppeling tussen Key2Financiën en Key2Belastingen voortaan automatisch terecht in het belastingensysteem.

Vanuit de cloud: betere dienstverlening, lagere kosten

Samenwerkingsverband DOWR gebruikt de oplossingen als Software as a Service (SaaS). Doordat Centric het beheer en de updates verzorgt, heeft DOWR daar geen omkijken naar. De oplossingen dragen hierdoor bij aan transparante dienstverlening, minder beheer en lagere uitvoeringskosten.

Beide voorzieningen zijn gebaseerd op een schaalbare infrastructuur die wordt gehost in twee Nederlandse datacenters van Centric. De beschikbare resources groeien flexibel mee met de behoefte, zodat DOWR de komende jaren in iedere situatie verzekerd is van optimale performance.


Karim Henkens (CEO van Centric) en Hans Langeveld (directeur Bedrijfsvoering Deventer) bij de contractondertekening.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren