Nieuws

Een digitaal veiliger Nederland

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) mag voortaan informatie over aanvallen, dreigingen en kwetsbaarheden delen met Stichting Connect2Trust, die de informatie weer kan doorspelen aan haar leden. Namens Centric neemt Erik Slingerland deel aan deze stichting.

NCSC gaat dreigingsinformatie delen met Connect2Trust-partners

Onder de Wet beveiliging netwerk- en informatiesystemen (Wbni) heeft het NCSC als primaire taak om vitale aanbieders en Rijksoverheidsorganisaties te informeren, adviseren en bij te staan ingeval van dreigingen en incidenten rond hun netwerk- en informatiesystemen. Om ook andere organisaties te kunnen bedienen, is in 2018 een Landelijk Dekkend Stelsel (LDS) opgestart, waarbij zogenoemde schakelorganisaties een vitale rol spelen. Connect2Trust heeft sinds begin april de status van schakelorganisatie.

Connect2Trust helpt Nederland veiliger te houden

Erik Slingerland, Information Security Officer bij Centric Managed Services: “Sinds enkele jaren neem ik namens Centric zitting in de Stichting Connect2Trust, samen met Security Officers van verschillende grote organisaties zoals Post NL, KLM en Heineken. Wij wisselen kennis en ervaringen uit, zodat we van elkaar kunnen leren. Daarnaast geven we soms ook signalen door aan andere organisaties, zodat bijvoorbeeld kwetsbaarheden in bepaalde software sneller aan het licht komen. Zo hebben we in het verleden al meerdere organisaties geholpen en erger kunnen voorkomen.”

“Het is een grote mijlpaal dat we nu ook door het NCSC als schakelorganisatie worden gezien. ‘Schakelorganisatie’ is een officiële status, waarbij het NCSC informatie met ons deelt, maar wij ook signalen aan hen kunnen doorgeven. Ik ben trots dat ik deel uitmaak van Connect2Trust en zo namens Centric kan bijdragen aan een digitaal veiliger Nederland.”

Over Connect2Trust

Connect2Trust biedt een platform waarop deelnemende partijen veilig kennis, informatie en ervaringen over cybersecurity met elkaar kunnen delen. Het NCSC noemt de toevoeging van de stichting aan het landelijk dekkend stelsel “gunstig voor de digitale weerbaarheid van Nederland”. Naast Centric zijn de Belastingdienst, CoolBlue, Heineken, KLM, Lumileds, PostNL, Rijk Zwaan, Unit4, Nimble, Cybery, DIVD, Canon en de politie lid van Stichting Connect2Trust.

Erik Slingerland is Information Security Officer bij Centric Managed Services bij Centric

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren