Persbericht

Efficiënte inspecties in Woerden en Oudewater door Toezicht-app

De toezichthouders van de samenwerkende gemeenten Woerden en Oudewater gebruiken sinds deze week de app Toezicht van Centric voor hun inspecties op het gebied van bouw en milieu. De app draagt bij aan de kwaliteit van het toezicht.

De app combineert handzaam toezicht met digitale controlelijsten die altijd de actuele regelgeving volgen. De toezichthouders zijn daarmee volledig toegerust voor digitalisering van hun werkzaamheden op het gebied van toezicht en handhaving.

Met de app Toezicht van Centric is het efficiënt en prettig werken in het veld, waar de toezichthouders het grootste deel hun werk doen. De controlelijsten binnen de app laten zich eenvoudig bedienen en foto’s of opmerkingen zijn in een handomdraai toegevoegd. De app is beschikbaar voor alle gangbare tablets.

Altijd werken op basis van actuele regelgeving

Dankzij de samenwerking met kennispartner VinX sluit de app van Centric aan op het integraal Toezichtprotocol (iTP), dat helpt bij efficiënt toezicht op de naleving van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en straks de Omgevingswet. Hierdoor weet de gemeente exact welke regels zij moet controleren per type bouwwerk, ruimte of activiteit.

Na afloop van de inspectie stuurt de app automatisch een digitaal bezoekverslag naar alle stakeholders en verschijnen de resultaten in de vergunningenapplicatie op kantoor. Dit maakt inspecties een stuk sneller en voorkomt fouten bij het verwerken van de informatie.

‘De app Toezicht is een prima hulpmiddel’

Han Knols, beleidsmedewerker bij de gemeente Woerden: “Op een tablet in combinatie met de iTP-controlelijsten is de app Toezicht een prima hulpmiddel voor toezichthouders van gemeenten voor het gebruik op bouw- en sloopplaatsen. Na het geworstel met papier en te grote en zware laptops hebben we nu de goede balans gevonden tussen apparatuur, software en inhoud.”

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren