Persbericht

Gemeente Losser aan de slag met digitale input hondenbeleid

De gemeente Losser wil hondenbeleid opstellen, om de overlast van hondenpoep tegen te gaan en om iets te doen voor alle hondenbezitters die hondenbelasting betalen. Via "civocracy.org/losser":https://www.civocracy.org/losser?demo heeft de gemeente Losser tot 24 juli input gevraagd van haar inwoners. Het is duidelijk dat dit onderwerp leeft, want er kwam veel respons.

88 mensen volgden het onderwerp Hondenbeleid en er waren ruim 50 concrete bijdragen van inwoners over de plekken waar veel overlast is van hondenpoep en wat eraan gedaan zou kunnen worden. Dit heeft waardevolle input opgeleverd voor de gemeente. De beleidsadviseurs van de gemeente gaan nu, mede op basis van de input via Civocracy, een concept-hondenbeleid opstellen, dat vervolgens aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd.

Zwerfafval

Naast het hondenbeleid, konden inwoners van de gemeente Losser ook meedenken over de aanpak van zwerfafval. Dit onderwerp was minder populair dan het hondenbeleid, maar er zijn wel 11 constructieve reacties geplaatst.

Iedereen kan voorstellen doen

Civocracy heeft als missie om de kloof tussen politiek en burgers te overbruggen. Door inwoners ook online te betrekken, wordt de besluitvorming transparanter en democratischer. De drempel om mee te denken is laag, waardoor er meer mensen worden bereikt dan bijv. via een inspraakavond. Dit leidt tot betere besluiten en meer draagvlak.
Het is op civocracy.org voor iedereen mogelijk om voorstellen te doen voor onderwerpen die op Civocracy behandeld zouden moeten worden. Bij meer dan 50 ondersteuners wordt het voorgestelde onderwerp geopend.

Kijk voor meer informatie op civocracy.org.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren