Persbericht

Gemeente Oldambt voert sociale regie met Centric-oplossing

Vanaf april verzorgt de Groningse gemeente Oldambt de toegang tot het sociaal domein met de Suite4Sociale Regie van Centric.

Na een geslaagde Proof of Concept gunde de gemeente de definitieve aanbesteding aan Centric. De oplossing van Centric kwam als winnaar uit de bus na een selectieprocedure met vijf andere aanbieders.
Samen met haar ketenpartners organiseert de gemeente toegang tot de juiste zorg en ondersteuning. De Suite4Sociale Regie combineert daarvoor informatie uit verschillende bronnen tot een totaaloverzicht van de klantsituatie, zodat professionals in staat zijn de hulp te bieden die nodig is, van aanvraag tot verwerking.

Helder klantbeeld

Patty Netten, projectleider I&A decentralisaties: “De herzieningen in het sociaal domein vragen om passende technische ondersteuning. Het belangrijkste is dat bewoners die meerdere vormen van ondersteuning nodig hebben in één keer goed worden geholpen.”
“Samenwerking tussen de verschillende ketenpartijen en een helder klantbeeld zijn dan essentieel. Net zoals het waarborgen van de privacy van de bewoners van Oldambt. De Suite4Sociale regie helpt ons daarbij. De volgende stap is een online portaal om inwoners nog meer te betrekken bij het verbeteren van hun situatie.”

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren