Persbericht

Gemeente Schijndel stapt over op burgerzakenoplossing Centric

De gemeente Schijndel is succesvol in productie gegaan met de burgerzakenoplossing van Centric, Key2Burgerzaken.

Vooruitlopend op de herindeling begin 2017 bekijken de gemeenten Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel hoe zij hun applicatielandschap en dienstverlening vooraf kunnen harmoniseren. Veghel en Sint-Oedenrode hadden Key2Burgerzaken al in gebruik voor hun burgerzakenprocessen. De burgerzakenapplicatie van Centric is daarom gekozen als blauwdruk voor de nieuwe herindelingsgemeente Meierijstad.

Betere gegevens dankzij meekijkscherm

Alle drie gemeenten, vanaf volgend jaar verenigd in de nieuwe gemeente Meierijstad, bedienen hun klanten aan de balie nu met het portaal van Key2Burgerzaken. Het klantscherm van het portaal laat burgers meekijken tijdens het proces. Dat zorgt voor meer transparantie en levert kwalitatief betere gegevens op. Verschillende diensten kunnen vanuit het Portaal bovendien volledig digitaal worden afgehandeld.

Meer selfservice

De Brabantse buurgemeenten grijpen de samenvoeging tevens aan om innovatieve vormen van dienstverlening en selfservice te in te zetten, waaronder meer mogelijkheden voor inwoners om online aanvragen te doen en zaken met de gemeente te regelen wanneer het hen uitkomt.

Over Key2Burgerzaken

Key2Burgerzaken maakt deel uit van de totaaloplossing van Centric voor dienstverlening van de lokale overheid. De applicatie ondersteunt alle processen van de afdeling Burgerzaken voor het vastleggen, bijhouden en verstrekken van persoonsgegevens. In totaal registreren en bedienen Nederlandse gemeenten met Key2Burgerzaken meer dan tien miljoen inwoners.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren