Persbericht

Gemeenten mogen reisdocumenten thuisbezorgen

Na een succesvolle landelijke proef mogen gemeenten voortaan reisdocumenten gaan bezorgen. De nieuwe maatregel van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken wordt volgende maand van kracht.

In aanloop naar de maatregel heeft er een uitgebreide proef gelopen van 2013 tot 2016. Uit deze proef blijkt dat er zowel onder burgers als gemeenten een sterke behoefte bestaat aan een bezorgdienst voor identiteits- en reisdocumenten.

Koppelvlak Bezorgen reisdocumenten

Tijdens de proefperiode hebben al veel gemeenten gebruikgemaakt van het Centric-koppelvlak Bezorgen reisdocumenten. Dit koppelvlak is geschikt voor zowel Key2Burgerzaken als het Portaal Key2Burgerzaken en biedt uw burgers de mogelijkheid het aangevraagde reisdocument te laten bezorgen op het gewenste moment.

Thuisbezorgen heeft flinke voordelen voor u: minder fysieke klantcontacten aan uw balie en automatische verwerking van ingenomen en uitgereikte reisdocumenten in uw applicatie Key2Burgerzaken. Ook burgers spinnen er garen bij: voortaan hoeven zij nog maar één keer naar het gemeentehuis voor de aanvraag van hun nieuwe reisdocument!

Interessant voor uw organisatie?

Met Key2Burgerzaken hebben gemeenten alles in handen om hun primaire bedrijfsprocessen effectief, efficiënt en eigentijds uit te voeren. Wilt u ook uw burgers de mogelijk bieden hun reisdocumenten te laten thuisbezorgen? Neem voor meer informatie contact op met productmanager Key2Burgerzaken Janieta Nagel.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren