Persbericht

Grip op informatie met het Centric Overheid-magazine

Het nieuwe Centric Overheid-magazine onderzoekt hoe we koers houden in de informatiestroom. Over gegevensuitwisseling, de hervorming van de jeugdzorg en de standaard in financiën.

Hoe houden we zicht op de onafzienbare stroom gegevens die we iedere dag te verwerken krijgen? Hoe slaan we data op, hoe delen we die? En ook: wat doen we ermee? Want bruikbare informatie ontstaat pas door gegevens op zinvolle wijze te combineren. Dat is de belangrijke opdracht waar de informatietechnologie in onze tijd voor staat.

In het aprilnummer van het Centric Overheid-magazine verkennen we daarom het thema ‘grip op informatie’. Dat doen we samen met Perry van der Weyden, directeur van SSCICT Haaglanden, die vertelt hoe zijn organisatie het ICT-beheer verzorgt voor inmiddels zes van de elf ministeries. En met de gemeente Breda: vanuit een verleden vol maatwerk ervaart de gemeente nu de voordelen van werken met een standaardpakket voor financiële administratie. Verder legt Larissa Zegveld van KING uit hoe landelijke standaarden voor informatie-uitwisseling volgens haar tot stand zouden moeten komen.

Op Overheid & ICT gaan we graag over dit alles met u in gesprek. U vindt in het magazine een overzicht van de presentatiesessies waar u zeker bij moet zijn. Haak aan en ga mee naar de top!
Magazine ontvangen?

Wilt u de papieren Centric-magazines ontvangen? Abonneer u kosteloos via centric.eu/magazines.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren