Persbericht

Hier wil ik wonen-app van Centric live

De app Hier wil ik wonen van Centric is nu kosteloos te downloaden via Google Play Store. De Android-app eindigde op de eerste plaats bij de Open Data Battle van Rijkswaterstaat en KNMI.

Voor deze wedstrijd gingen elf teams van verschillende organisaties op zoek naar innovatieve en creatieve apps met maatschappelijke meerwaarde. Het doel van de wedstrijd was om het gebruik van open data te stimuleren.

Alles over je nieuwe woonomgeving

Met Hier wil ik wonen kunnen woningzoekenden de leefomgeving van een nieuwe woning checken en deze vergelijken met de huidige woonomgeving. Eric van der Ster, jurylid en specialistisch adviseur beleidsadvisering & strategische IV-besturing bij Rijkswaterstaat (en lid van het aanjaagteam Anders Omgaan Met Data van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu): “De app van Centric is intuïtief en sluit goed aan bij de beleidsdoelen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De app prikkelt gebruikers namelijk om zich meer van hun leefomgeving bewust te zijn; om verder te kijken dan naar de gebruikelijke aspecten van een huis. Zo kun je met de app heel makkelijk nagaan hoe het is gesteld met bijvoorbeeld de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid in de buurt. Zo kom je er snel achter of de woning en woonomgeving geschikt zijn voor jou en eventueel je gezin. Ook laat de app weten in hoeverre je erop vooruitgaat als je besluit te verhuizen.”
Om tot een score te komen maakt de app gebruik van open data van Rijkswaterstaat, KNMI, RDW en het CBS.

Open Data Battle

Met de Open Data Battle daagden Rijkswaterstaat en KNMI technici en creatievelingen uit om apps of toepassingen te bouwen op basis van hun open data over wegen, water en weer. Van der Ster: “Als overheid stellen we open data beschikbaar. In de praktijk blijkt echter dat het gebruik van open data nog wat achterblijft. De reden hiervoor is dat niet iedereen weet dat veel gegevens openbaar zijn. En daarom organiseren we initiatieven als de Open Data Battle; om partijen in de samenleving erop te attenderen dat die data er zijn en vrij gebruikt mogen worden.”

Team en jury

Het Centric-team bestond uit Leo van Hamond (teamcaptain en new business manager), Timmy Kokke (senior developer), Bertram Kolhoff (BI-consultant), Tijl Oomens (informatieanalist), Gert-Jan Verkerk (informatiemanager), Eelco de Vries (mobile developer) en Klaas Bin Woudstra (user-interface designer).
De Juryleden waren: Eric van der Ster, Corline Koolhaas (KNMI), Paul Suijkerbuijk (Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Stijn Nieuwendijk (Vals Plat) en Johan van Wamelen (zelfstandig adviseur).

Meer informatie over Hier wil ik wonen.

Download de app van Google Play Store.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren