Persbericht

Hoe slim is de Nederlandse industrie?

Om de Nederlandse industrie te helpen in de transformatie naar Smart Industries is in het afgelopen jaar een landelijk programma en uitvoeringsagenda ontwikkeld. Op Overheid 360° op 23 april introduceert Ben van Lier de (inter)nationale ontwikkelingen die leiden tot Smart Industries en de vraagstukken die we onderweg het hoofd moeten bieden.

Ons dagelijks leven en werk speelt zich steeds meer af in netwerken waarin mensen en organisaties zijn verbonden en informatie uitwisselen en delen. Langzaam maar zeker beginnen wij er ook aan te wennen dat steeds meer objecten zoals televisies, auto’s, drones of robots in deze netwerken zijn verbonden en onderling of met mensen en organisaties informatie uitwisselen en delen. Om de Nederlandse industrie te helpen in de transformatie naar Smart Industries is in het afgelopen jaar een landelijk programma en uitvoeringsagenda ontwikkeld die de Nederlandse industrie ondersteunt bij deze transformatie. In deze sessie introduceert Ben van Lier de (inter)nationale ontwikkelingen die leiden tot Smart Industries en de vraagstukken die we onderweg het hoofd moeten bieden.

Spreker: Ben van Lier

Ben van Lier is Director Strategy & Innovation van Centric en vanuit deze rol houdt hij zich voornamelijk bezig met onderzoek en analyse van (inter)nationale ontwikkelingen op het grensvlak van technologie en organisatie. Voorafgaand aan zijn functie bij Centric heeft hij diverse directie en management posities bekleed binnen de overheid en non-profit organisaties. In 2009 is hij gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit/Rotterdam School of Management waarvoor hij onderzoek heeft verricht naar de versmelting van mens en technologie (hybridisering), interoperabiliteit van informatie en network-centric operating. In 2013 is hij benoemt als Professor aan de Steinbeis University Berlin. Zijn onderzoeksactiviteiten in Berlijn zijn toegespitst op onderwerpen als Systeem Theorie, Interoperabiliteit van Informatie en, Network Centric Opereren zoals in concepten als Network Centric Warfare, the Internet of Things, Smart Industries/Industries 4.0, High Frequency Trading aen Mobile healthcare. Hij is lid van het Nederlandse Smart Industries Forum en lid van de roadmap council van de top sector High Tech Systems & Materials.

Datum: 2015-04-23
Begintijd: 10:00
Eindtijd: 10:30
Locatie: Theater 9
Exposant: Centric

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren