Persbericht

Innovatie in het veiligheidsdomein

De expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing (eRIC) is een multidisciplinair vakevenement voor veiligheidsprofessionals. eRIC is hèt verbindingsplatform in het veiligheidsdomein; krachtig publiek-privaat partnerschap voor een veiliger Nederland. Centric presenteert hier innovatieve oplossingen voor het veiligheidsdomein waaronder het Omgevingsdashboard, waarmee u de veiligheid in de gemeente vergroot.

De expo vindt plaats van 2 t/m 4 juni op Vliegveld Twenthe in Enschede.

Bezoek Centric op het Verbindingsplein

Centric is tijdens eRIC aanwezig met een stand op het Verbindingsplein waar we u onze laatste innovaties voor het veiligheidsdomein presenteren. Centric ontwikkelt, samen met verschillende veiligheidspartners, informatie- en communicatiesystemen waarmee u de veiligheid in uw organisatie en omgeving verhoogt. Een greep uit de oplossingen die wij presenteren:

Omgevingsdashboard: veiligheid in de gemeente

Een van de taken van een gemeente is om inwoners zowel preventief als gedurende calamiteiten goed te informeren over mogelijke risico’s. Inwoners stellen vragen over een nabije spoorlijn waarop chemische treinen rijden of over de veiligheid van het industrieterrein. Met het Omgevingsdashboard biedt de gemeente hen een centraal, online platform met alle relevante informatie uit hun directe leefomgeving.

Alert4omgevingen: informeren bij calamiteiten

Bij incidenten of een dreiging daartoe is gerichte informatievoorziening cruciaal. Alert4omgevingen is het alerteringssysteem dat inwoners, bedrijven en instellingen snel op de hoogte brengt van de situatie. Op basis van risicoscenario’s en meteo-informatie geeft Alert4omgevingen BHV’ers direct handelingsadvies.

Alert4BHV: BHV’ers snel in actie!

Alert4BHV is het alerteringssysteem waarmee u uw bedrijfshulpverleners beter voorbereidt op incidenten en daarmee de effectiviteit verhoogt. Bij een incident geeft het systeem BHV’ers snel de juiste informatie op basis van vooraf opgestelde risicoscenario’s.

Over eRIC
De samenleving roept om slimme antwoorden op de veiligheidsdreigingen van de 21e eeuw. Radicalisering en terrorisme, klimaatverandering en extreem weer, industriële rampen, verkeerscalamiteiten, natuurbranden, infectieziekten, bescherming van vitale infrastructuren en cybercriminaliteit vormen een greep uit de uitdagingen die op het bordje van de veiligheidsregio’s en hun samenwerkingspartners liggen. Tijdens eRIC 2016 maakt u kennis met vele innovatieve oplossingen voor het veiligheidsdomein en u kunt interessante presentaties bijwonen van specialisten op het gebied van veiligheid. De expo vindt plaats van 2 t/m 4 juni op Vliegveld Twenthe in Enschede. Meld u hier gratis aan.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren