Persbericht

Kwaliteitsbeleid Centric bekroond met ISO 9001-certificaat

Na een succesvol doorlopen audit door onafhankelijke beoordelaar EY volgt nu de bekroning van het kwaliteitsdenken bij Centric: als eerste dienstverlener aan lokale overheden is Centric Public Sector Solutions ISO 9001-gecertificeerd.

Noor Ferket, directeur van Centric Public Sector Solutions, en Arjen Gerritsen, voorzitter van de Gebruikersvereniging Centric, met het ISO-certificaat dat werd uitgereikt tijdens de Strategische Conferentie.

ISO 9001 is de internationale standaard voor kwaliteitsmanagement. Organisaties die voldoen aan de eisen in de norm tonen daarmee aan dat hun kwaliteitsbeleid op orde is. Ook blijkt eruit dat zij voldoen aan relevante wet- en regelgeving en dat klanttevredenheid hoog in het vaandel staat.

Klanttevredenheid

“De ISO 9001-norm stelt de klant centraal”, zegt Arjen Gerritsen, burgemeester van de gemeente De Bilt en voorzitter van de Gebruikersvereniging Centric. “Het begint met klanteisen en eindigt met klanttevredenheid. Vooraan én achteraan staan de opvattingen en de wensen van de klant.”

Gerritsen noemt het certificaat dan ook een enorme opsteker voor Centric, die positief afstraalt op de Gebruikersvereniging: “Dit geeft aan dat wij als klanten serieus worden genomen en toont dat het lidmaatschap van de Gebruikersvereniging zeer de moeite waard is. Het geeft vertrouwen dat een onafhankelijke beoordelaar aangeeft dat het kwaliteitsmanagement binnen Centric voldoet aan de hoogste eisen.”

Kwaliteitsdenken is de norm

“Verbeteren zit in jullie genen” meldden de auditors van EY na afloop van de beoordeling. Het kwaliteitsdenken is voor Centric vanzelfsprekend. Noor Ferket, directeur van Centric Public Sector Solutions: “Centric investeert al jaren in kwaliteit. Dat houdt onder meer in dat we volgens afspraak werken en structureel verbeteren.” Ook van de aanbevelingen uit het tweejaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek wordt werk gemaakt. “Zo weten we zeker dat we de kwaliteit bieden die onze klanten verwachten”, aldus Ferket.

Andere certificaten

ISO 9001 is niet de eerste certificering die Centric met succes doorloopt. Ook op het gebied van informatiebeveiliging (ISO 27001) en milieu (ISO 14001) beschikt Centric over de certificaten die laten zien het bedrijf aan de strengste eisen voldoet, zodat klanten verzekerd zijn van optimale informatieveiligheid en kwaliteit. De Centric-onderdelen Software Professionals en Test & Security Professionals zijn recent opnieuw ge-audit, waarna hun ISO 9001-certificaat is verlengd.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren