Persbericht

Living Lab Eindhoven werkt met Centric aan invulling 3D

De gemeente Eindhoven en Centric bundelen de krachten om een invulling te geven aan de decentralisaties, door bestaande oplossingen te verbinden en nieuwe te ontwikkelen.

Living Lab Eindhoven is één van vijf zogenaamde Living Labs, ICT-proeftuinen waarin gemeenten – Eindhoven Zaanstad, Leeuwarden, Utrecht en Enschede – ter voorbereiding op de decentralisaties experimenteren met nieuwe oplossingen voor de informatievoorziening in het sociaal domein.

Integratie WIZportaal met Centric-applicaties

Van 1 april 2014 tot 1 juli 2015 ontwikkelt de gemeente samen met leveranciers Centric en Solviteers oplossingen waarmee ook andere gemeenten hun dienstverlening in het sociaal domein kunnen verbeteren. Belangrijk speerpunt voor het Living Lab is de integratie van WIZportaal met de applicaties van Centric.

Servicebus

De integratie zal onder andere plaatsvinden door een live koppeling met het zakenmagazijn van Centric. De Conductor – de gemeentelijke servicebus – vormt het hart van het binnengemeentelijke berichtenverkeer, dat zo veel mogelijk plaatsvindt op basis van landelijke standaarden.

Over Centric
Centric biedt Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services. Met gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening, zorgt Centric ervoor dat klanten zich op hun kerntaken kunnen richten. Door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, onderscheidt Centric zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren