Nieuws

Ontwikkeling nieuw informatiesysteem erfpacht in Amsterdam

Voor de gemeente Amsterdam is erfpacht een belangrijk sturingsinstrument voor stadsontwikkeling en een bron van inkomsten om gemeentelijke opgaven te financieren. Centric ondersteunt de gemeente bij de vernieuwing van het informatiesysteem voor erfpacht. Beide partijen hebben hiervoor onlangs een overeenkomst gesloten.

In Amsterdam hebben veel partijen te maken met erfpacht, van particulieren en ondernemers tot notarissen, makelaars en bestuurders. | Beeld: Shutterstock

Snel beschikbare, betrouwbare informatie en hoogwaardige dienstverlening zijn hiervoor cruciaal. De gemeentelijke afdeling Erfpacht en Uitgifte, die het Amsterdamse erfpachtstelsel uitvoert, gaat de huidige informatievoorziening hiervoor de komende jaren stapsgewijs vervangen via het programma Nieuw Informatie Systeem Erfpacht (NISE).

De gemeente sluit met Centric een overeenkomst af voor twee jaar, met de mogelijkheid om die te verlengen. Deze zomer gaat een DevOps-team van Centric samen met de gemeente en Accenture het fundament leggen voor een toekomstbestendig, flexibel informatiesysteem dat erfpachters nog beter van dienst is. Daarna worden de processen en koppelingen in het nieuwe systeem ondergebracht.

‘Centric heeft de kennis en ervaring die nodig is’

Afdelingsmanager Erfpacht en Uitgifte Rayen Jadnanansing: “Het informatielandschap van Erfpacht & Uitgifte wordt de komende tijd gemoderniseerd en vervangen door een nieuwe architectuur. We zijn blij met Centric als partner voor het ontwikkelen en beheren van de componenten en koppelingen die hiervoor nodig zijn. We kijken uit naar de samenwerking met de medewerkers van Centric”

In het nieuwe systeem zijn medewerkers van de gemeente geen tijd meer kwijt aan routinematige invoer en controle.

Jan Pieter de Jong, directeur van Centric Professional Staffing: “Wij zijn trots dat de gemeente Amsterdam Centric kiest als één van de strategische partners om het NISE-programma te realiseren. Ons team staat klaar, we kijken ernaar uit om Amsterdam te ondersteunen bij deze belangrijke vernieuwing.”

In lijn met Common Ground

In twee jaar tijd realiseert Centric samen met de gemeente een integraal IT-systeem dat alle benodigde applicaties samenbrengt om de Amsterdamse Erfpacht te beheren. Relevante documenten worden zaakgericht opgeslagen en het wordt mogelijk om gegevens eenmalig in te voeren bij de bron, in lijn met de principes van Common Ground.

In het nieuwe systeem zijn medewerkers van de gemeente geen tijd meer kwijt aan routinematige invoer en controle, terwijl Amsterdammers op elk gewenst moment hun erfpachtgegevens kunnen inzien of wijzigingen kunnen aanvragen. Daarnaast maakt NISE het mogelijk om flexibeler in te spelen op politiek-bestuurlijke ontwikkelingen.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren