Persbericht

Oosterpoort zet Centric-applicatie in voor vluchtjongeren

Jeugdzorginstelling Oosterpoort heeft Centric opdracht gegeven zorgoplossing Suite4Care geschikt te maken voor de administratie van minderjarige vluchtjongeren.

Oosterpoort biedt sinds januari 2016 opvang en begeleiding aan deze alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’s) die met verblijfsstatus zonder ouders in Nederland verblijven.
De Brabantse jeugdzorginstelling maakt al gebruik van Suite4Care voor haar reguliere jeugdzorgcliënten. Voor de nieuwe doelgroep is vanuit juridisch én financieel kader echter een aparte omgeving nodig, die Centric inbouwt in het backofficesysteem en het zorgdossier. Voordeel van SaaS-oplossing Suite4Care is dat deze makkelijk op- en af te schalen is – een belangrijk aspect gezien de onzekere toestroom van vluchtjongeren.

Ans Hermans, manager/kwartiermaker bij Oosterpoort: “Onze opdrachtgever Nidos schrijft voor dat wij de informatie over de jongeren in het door hen gebruikte systeem uploaden. Maar Oosterpoort wil de gegevens natuurlijk ook zelf goed kunnen beheren en er toegang tot hebben. We willen voor elke vluchtjongere het best mogelijke overzicht en ook rapportages kunnen draaien op de vluchtjongeren als groep. Suite4Care lost dit voor ons op. Bovendien hoeven wij de gegevens ook niet meer handmatig te verwerken, zodat we hopelijk meer tijd overhouden voor de opvang en begeleiding van onze jongeren.”

Stichting Nidos voert als onafhankelijke (gezins)voogdij-instelling op grond van de wet de voogdijtaak uit. Oosterpoort biedt tot de achttiende verjaardag specifieke huisvesting en begeleiding die gericht is op groei naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid zodra de jongere achttien jaar is.

Kenmerken Suite4Care
• Stabiele SaaS-omgeving
• Modulaire en rolgebaseerde opbouw
• Moderne gebruikersinterface
• Intuïtieve navigatie en menuopbouw
• Uitgebreide vastlegging cliëntsysteem en -netwerk
• Webservicekoppelingen met SVB-Z en COV
• Uitgebreide dossierfunctionaliteit

Dennis Kragten, accountmanager bij Centric: “Ik ben blij dat wij vanuit Centric indirect een bijdrage kunnen leveren aan de opvang van vluchtjongeren; maatschappelijk bewustzijn en verantwoordelijkheid zijn in onze ogen voorwaarden voor succes. De administratieve last voor Oosterpoort neemt af waardoor de medewerkers meer tijd krijgen voor de begeleiding van deze jongeren.”

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren