Persbericht

Schouwen-Duiveland kiest Centric voor vervanging IT-omgeving

De gemeente Schouwen-Duiveland kiest na een aanbestedingstraject voor Centric als leverancier van haar nieuwe IT-omgeving, inclusief kantoorautomatisering. Belangrijke uitgangspunten voor de nieuwe omgeving zijn het plaats-, tijd- en werkplekonafhankelijk werken. Ook flexibiliteit, schaalbaarheid en een 24x7-beschikbaarheid van de IT zijn voor Schouwen-Duiveland belangrijk.

De nieuwe omgeving wordt op 1 juni 2014 opgeleverd; daarna start een onderhoudscontract met een looptijd van minimaal vier jaar en twee keer de optie om een jaar te verlengen.

Eigen visie en onderscheidende oplossingen

Belangrijke uitgangspunten voor de nieuwe omgeving zijn het plaats-, tijd- en werkplekonafhankelijk werken. Ook flexibiliteit, schaalbaarheid en een 24×7-beschikbaarheid van de IT zijn voor Schouwen-Duiveland belangrijk. De gemeente zocht een partner die niet alleen aan die vraag kon voldoen, maar gaf aan ook waarde te hechten aan de eigen visie op de opdracht en de onderscheidende oplossingen en aanpak van de toekomstig opdrachtnemer.

Prestatiegerichte inkoop

Schouwen-Duiveland schreef de aanbesteding voor het vernieuwingstraject in juni 2013 uit. De deelnemende partijen werden beoordeeld volgens de methodiek van Best Value Procurement (BVP). In deze methodiek, ook wel die van prestatiegerichte inkoop genoemd, laat de opdrachtgever zich in het aankoopproces leiden door de opdrachtnemer, omdat wordt verondersteld dat deze het beste zicht heeft op het vakgebied.

Organisatievisie
De komende maanden zal Centric de nieuwe omgeving ontwerpen en opzetten. Op 1 juni zal deze functionerend worden opgeleverd. Toon Wandel van de gemeente Schouwen-Duiveland: “Wij verwachten dat de nieuwe omgeving onze ambities op het gebied van dienstverlening richting burgers, bedrijven, bezoekers en de eigen medewerkers ondersteunt. Ook zullen we kunnen inspelen op nieuwe werkwijzen en andere veranderingen binnen de eigen organisatie, zoals Het Nieuwe Werken en de verschillende samenwerkingsinitiatieven. In het kort bieden we medewerkers voldoende mogelijkheden en ruimte om te werken volgens onze organisatievisie: ‘De mens centraal, en niet de regels.’”

Positief verrast

Centric won de aanbesteding dankzij haar marktleidende positie en de gerichte kennis en ervaring binnen het vakgebied. De aanbieding kwam op papier al ruimschoots als beste uit de bus; dat beeld werd in de presentatiefase, waarvoor Schouwen-Duiveland Centric als enige partij had uitgenodigd, bevestigd. De gemeente gaf aan daarnaast positief verrast te zijn door Centric’s keus om de installatie van werkplekken uit te voeren in samenwerking met de Zuidhoek, een lokale sociale werkvoorziening in Schouwen-Duiveland.

Over Centric

Centric biedt Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services. Met gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening, zorgt Centric ervoor dat klanten zich op hun kerntaken kunnen richten. Door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, onderscheidt Centric zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners.

Centric gelooft in de kracht van innovatie als aanjager van duurzame groei. We verbinden hiervoor professionals, partners en klanten, zodat zij hun talenten, kennis en ideeën met elkaar kunnen delen. Deze samenwerking resulteert in innovatieve, pragmatische oplossingen, die bijdragen aan verantwoorde groei van de organisatie en stabiliteit voor onze klanten en medewerkers.

Centric heeft 5.000 werknemers en vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Zweden en Roemenië. De organisatie boekte in 2012 een omzet van 525 miljoen euro met een netto bedrijfsresultaat van ruim 12 miljoen euro.

Over de gemeente Schouwen-Duiveland

‘Schouwen-Duiveland, bekend van de trekkers Zierikzee en Renesse, is het meest geliefde vakantie-eiland in de Delta. Hier kun je volop genieten van de veelzijdigheid van het water en land, de natuur en de vele culturele activiteiten. Het eiland biedt je ook ruimte om te ontspannen en reflecteren, midden in de schoonheid, de rust en de kracht van de natuur. Je zult hier inspiratie en nieuwe energie op doen, te midden van de oerelementen (water, aarde, wind en zon). Het eiland is een plek, waar je je thuis zult voelen, zeker als je op zoekt bent naar een bijzondere, niet gejaagde en gezonde kwaliteit van eilandleven, op en aan het water, met stedelijke voorzieningen binnen bereik. Het water is de bron en drijfveer achter de economie op het eiland. Deze toonaangevende watereconomie geeft werkgelegenheid en de verbinding tussen land en water biedt ook jou volop kansen voor creativiteit en innovatief ondernemerschap. Je vindt hier de ruimte om te wonen in een bij jou passende woonsfeer, met het water altijd in de buurt. Het eiland biedt je voldoende voorzieningen, met een goede zorg, veiligheid en welzijn en nuchtere maar betrokken eilandbewoners. Zij zullen je graag ontvangen om hun vakantie-eiland met je te delen. Je krijgt hier alle ruimte: voor jezelf, je gezin en om te genieten van het veelzijdige aanbod op dit unieke Zeeuwse eiland.
Per jaar overnachten er ongeveer 4,4 miljoen gasten op het prachtige vakantie-eiland. Schouwen-Duiveland telt zelf bijna 34.000 inwoners.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren