Persbericht

Súdwest-Fryslân eerste met geautomatiseerde paspoortbezorging

De gemeente Súdwest-Fryslân biedt haar inwoners de mogelijkheid om aangevraagde reisdocumenten te laten bezorgen. Vanaf vandaag hoeven burgers alleen nog voor de aanvraag naar het gemeentehuis.

Burgers van de gemeente Súdwest-Fryslân kunnen er voor kiezen om reisdocumenten thuis of op het werk te laten bezorgen. De uitbreiding van de dienstverlening maakt het aanvragen van een paspoort of ID-kaart nog eenvoudiger, voor zowel burgers als de gemeente zelf.

Slechts éénmaal naar het gemeentehuis

Burgers hoeven voortaan nog maar één keer naar het gemeentehuis voor een nieuw reisdocument, en ook de gemeente bespaart tijd op de uitgifte van de documenten. Met de bezorgmogelijkheid verwacht de gemeente het aantal fysieke klantcontacten aan de balies flink te reduceren.

Handwerk komt er niet meer aan te pas: ingenomen en uitgereikte reisdocumenten worden volledig automatisch verwerkt in Key2Burgerzaken. Key2Burgerzaken is de oplossing voor de complete basisregistratie personen. Ook voor het nieuwste portaal Burgerzaken dat in juli operationeel ging in Lansingerland en Baarn is deze volautomatische uitwisseling mogelijk.

Primeur voor Súdwest-Fryslân

Vanaf vandaag neemt Súdwest-Fryslân als eerste gemeente het koppelvlak Bezorgen Reisdocumenten in gebruik. Dit is een onderdeel van de proeftuin Thuisbezorgen en reisdocumenten. Kiest iemand ervoor om een reisdocument te laten bezorgen, dan wisselt de gemeente op veilige en geautomatiseerde wijze de bezorggegevens uit met vaste bezorgpartner AMP, die de aflevering van de documenten voor haar rekening neemt.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren