Persbericht

Verzetsmuseum Z-H maakt WOII tastbaar met Verhalentafel

Het Verzetsmuseum Zuid-Holland laat de geschiedenis tot leven komen met de interactieve Verhalentafel, die deze maand werd gepresenteerd tijdens de opening van de expositie Kind en Oorlog.

De nieuwe expositie Kind en Oorlog van Verzetsmuseum Zuid-Holland gaat over kinderen die in de Tweede Wereldoorlog moesten zien te overleven. Als onderdeel van de tentoonstelling heeft VMZH samen met Centric een applicatie ontwikkeld om de verhalen van ooggetuigen te koppelen aan voorwerpen en foto’s.

Met de digitale Verhalentafel brengt het museum de oorlogsgeschiedenis op een nieuwe en leerzame manier bij bezoekers en vooral bij de jongere generatie in beeld.

Bladeren door het verleden

Deze interactieve tafel bevat een groot deel van de collectie uit het depot van het museum. Via het touchscreen kan er door de voorwerpen en verhalen worden gebladerd.
Er is een educatief programma opgezet waarbij leerlingen van diverse scholen ouderen interviewen die de oorlog hebben meegemaakt. Dit doen zij met behulp van de collectie uit de tafel. De bijzondere verhalen die daaruit ontstaan, worden weer aan deze tafel toegevoegd. Zo worden kennis en begrip overgedragen en blijft persoonlijke historische informatie voor de toekomst behouden.
Deze tafel is mogelijk gemaakt door onder meer Centric, ELO en Stichting 4 & 5 mei.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren