Persbericht

WIL en Centric bieden kansen aan bijstandsgerechtigden

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) en Centric tekenden op maandag 10 juni een contract voor de levering van softwareproducten op het gebied van werk, inkomensondersteuning, schuldhulpverlening en bedrijfsvoering.

WIL is hierdoor de komende vijf jaar voorzien van goede ondersteuning en onderhoud. Onderdeel van de samenwerking tussen WIL en Centric is een bijdrage van Centric op het gebied van Social Return on Investment (SROI). Een deel van de waarde van het contract investeert Centric in de participatie van bijstandsgerechtigden, de doelgroep van WIL.

Met een dergelijk Social Return on Investment (SROI), het creëren van maatschappelijke waarde, geeft Centric invulling aan haar doelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Perspectief op de arbeidsmarkt

Kees van Dalen, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van WIL: “Wij zijn blij dat Centric samen met ons op dit gebied wil investeren. Dit is een goed voorbeeld van hoe Werk en Inkomen Lekstroom en de werkgevers in de regio aan de slag gaan om werkzoekenden een beter perspectief te bieden op de arbeidsmarkt”.

Een van de mogelijkheden voor SROI die Centric overweegt is een donatie aan het Oranjefonds, ten gunste van de vijf Lekstroomgemeenten. Hiermee kan WIL trajecten voor werkzoekenden of participatieprojecten in de regio financieren. Een andere optie is het verzorgen van opleidingsdagen om uitkeringsgerechtigden te trainen in een aantal pakketten van Microsoft Office (Word, Excel, e.d.). Na de zomer moet helder zijn voor welke vorm van SROI Centric en WIL gaan.

Over WIL

WIL is de nieuwe regionale uitvoeringsorganisatie voor werk, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening voor de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen en is op 1 mei 2013 van start gegaan.

Onderdeel van WIL is het Werkgeversservicepunt Lekstroom (WGSP), hét aanspreekpunt voor werkgevers en netwerkpartners in de regio. De samenwerking van vijf gemeenten vormt de basis voor nog meer succes in het matchen van vacatures en werkzoekenden. Bovendien maakt WGSP het realiseren van innovatieve werkarrangementen op maat mogelijk. WGSP zet in op duurzame samenwerkingsverbanden en optimale verbinding van vraag en aanbod, met het oog op een gezonde arbeidsmarkt in de regio.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren